«Φωνή της Αντίστασης του 1974 ο Ανδρέας Μοδινός», λέει ο Φίλιπ Κρίστοφερ

0
Ο Ανδρέας Μοδινός.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η είδηση για την εκδημία του δημοφιλή τραγουδιστή Ανδρέα Μοδινού προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στα στελέχη και στα μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και κατ΄επέκταση της ομογένειας των ΗΠΑ,

Ο δημοφιλής ερμηνευτής και ιδρυτής της ορχήστρας «Geminis» Ανδρέας Μοδινός, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, σε ηλικία 82 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και συνάμα πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας αφ ενός μεν εξαίρει την προσφορά του αειμνήστου στο ελληνικό πεντάγραμμο και στον αγώνα της ομογένειας κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αφ ετέρου δε εκφράζει τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά, στα εγγόνια, στα αδέλφια του.

Το συλλλυπητήριο μήνυμα του Παγκυπρίου Συνδέσμου.

Παραθέτουμε σε μετάφραση το πλήρες κείμενο του συλλυπητήριου μηνύματος του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ:

Εις μνήμη Ανδρέα Μοδινού (1940 – 2022)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος θρηνεί για την εκδημία του Ανδρέα Μοδινού, που γεννήθηκε στην Κύπρο, μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη το 1955 και αποφοίτησε από το Λύκειο «William Cullen Bryant» της Αστόριας.

Ταλαντούχος και πολύχρωμος τραγουδιστής κατέστη η φωνή της Αντίστασης του 1974 με τα τραγούδια κατά της παράνομης και βίαιης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ως αφοσιωμένος μουσικός ίδρυσε την δική του ορχήστρα «Geminis» και ερμήνευε πάντα τα ελληνοκυπριακά τραγούδια. Ως αφοσιωμένο και δραστήριο μέλος της Χορωδίας του Παγκυπρίου κατέστη μέντορας των νέων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στις κόρες του Andrea, Lisa, στα εγγόνια, Fiona και Apollo, στα αδέλφια του Leo P. Modenos και Mary Chacholiades, καθώς επίσης στα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος χαιρετίζει την αγάπη του για την αφοσίωσή του στην Χορωδία του.

Αιωνία του η μνήμη.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/apeviose-o-dimofilis-tragoudistis-andreas-modinos/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.