Χτύπησαν το καμπανάκι της “Ημέρας της Ελλάδας” στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

0
O Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEO, TEN Ltd. (NYSE: TNP), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνων κ. Γιάννος Κοντόπουλος χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της Λήξης των εργασιών της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, 2022, του NYSE-New York Stock Exchange

Tο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 διοργάνωσαν στον ναό του χρήματος , όπως είθισται να αποκαλούμε το “New York Stock Exchange” ειδική εκδήλωση, προς τιμήν της Ελλάδος με την επωνυμία «GREEK AMERICAN ISSUER DAY»

O Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEO, TEN Ltd. (NYSE: TNP), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνων κ. Γιάννος Κοντόπουλος χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της Λήξης των εργασιών της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, 2022, του NYSE-New York Stock Exchange

Όπως σημείωσε η Capital Link στην ανακοίνωσή της, «η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ελληνική ναυτιλία και την ομογένεια. Η αμερικανική κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό».

Στο πλαίσιο της «Ημέρας της Ελλάδος-Αμερικής», το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανάρτησε την ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του NYSE, John Tuttle, καλωσόρισε την ελληνική αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες στο NYSE εταιρείες και αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η δέσμευση του NYSE με την ελληνική ομογένεια, τη ναυτιλιακή και επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας και τις εισηγμένες εταιρείες παραμένει ισχυρή.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του αντιπροέδρου του Χρηματιστηρίου NYSE, τού υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννου Κοντόπουλου, και του δρ Νίκου Τσάκου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ελκυστικότητα της Ελλάδας σαν επιχειρηματικό και επενδυτικό προορισμό, στην εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στην παραδοσιακά στενή συνεργασία μεταξύ της Ελλάδα και των ΗΠΑ.

Τον υπουργό Οικονομικών συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, η γενική γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς Βασιλική Λαζαράκου, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου. Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών και άλλων εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετέχουν στο 24ο «Annual Capital Link Invest in Greece Forum» που διοργανώνεται την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στην Νέα Υόρκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CAPITAL LINK: www.capitallink.com και την ιστοσελίδα συνεδρίων της CAPITAL LINK: www.capitallinkforum.com

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.