ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πολυβραβευμένος βετεράνος και συνάμα φημισμένος πρώην τηλεοπτικός παραγωγός Γιώργος Μπουρλώτος, ο οποίος ήξερε όσο ελάχιστοι να κερδίζει τις μάχες στα πεδία των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κορέας, το αργά το βράδυ της Παρασκευής, 1η Μαϊου 2020, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

Ο Μητροπολίτης της Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος στο άκουσμα της εκδημίας του πολυβραβευμένου βετεράνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του συνιδρυτή και πρώην προέδρου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης εξέφρασε τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με πολύ θλίψη πληροφορήθηκα πως ο αγαπητός μου και αγαπητός εις την ομογένεια, ιδιαιτέρως στην μείζονα περιφέρεια Φιλαδελφείας, Γεώργιος Μπουρλώτος, άφησε την τελευταία του πνοή. Υπέκυψε, όχι από το περασμένο της ηλικίας του όπως είναι και το φυσικό για όλους μας, αλλά από τον αόρατο εχθρό που προκάλεσε την πανδημία».

«Είμαι βαθύτατα θλιμμένος με την όλη κατάσταση που επικρατεί και που έχει στερήσει την Εκκλησία και Ιερά Μητρόπολη μας από αρκετούς δικούς μας ανθρώπους και ευσεβείς ορθόδοξους Χριστιανούς. Μαζί με τις εγκάρδιες προσευχές μου υπέρ αναπαύσεως των μακαριών ψυχών τους, εκφράζω και τις ευχές και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των, αλλά και την διαβεβαίωση προς όλους τους ανθρώπους μας, ιδιαιτέρως εις τους απανταχού ασθενείς πως όλοι μας, Κλήρος και Λαός της ευλογημένης αυτής Μητροπόλεως προσευχόμαστε και παρακαλούμε τον Αναστάντα Χριστόν και την Παναγία Μητέρα Του υπέρ της πλήρους αποκαταστάσεως της υγείας των», συμπλήρωσε ο κ. Ευάγγελος.

Ο Γιώργος Μπουρλώτος με τα παιδιά του. Από αριστερά οι Δημήτρης, Ελένη, Νικονία και Αλέξανδρο.

Ο αείμνηστος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» την Κυριακή, 26 Απριλίου 2020, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Cooper University Hospital στο Κάντμεν της Νέας Ιερσέης.

Οι προσευχές των παιδιών και των εγγονιών και σύμπασας της ομογένειας της Φιλαδέλφειας στάθηκαν ανίκανες να αλλάξουν τα δεδομένα και το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιώργος Μπουρλώτος άφησε την τελευταία του πνοή.

O Ελευθέριος Κώστανς και ο Βασίλης Κεϊσογλου, συνιδρυτές του «Cosmos Philly TV» μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την θλίψη και την συγκίνηση για τον θάνατο του Γιώργου Μπουρλώτου και μάλιστα τον χαρακτήρισαν «δάσκαλο» για την δική τους τη γενιά.

«Αν και εμείς ήμασταν νεότεροι και ξεκινήσαμε το δικό μας έργο εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο και για επτά περίπου χρόνια εκπέμπαμε παράλληλα, εν τούτοις ο αείμνηστος δεν το είδε ποτέ ανταγωνιστικά. Καυχιόταν και υπερηφανευόταν για τα επιτεύγματά μας και αυτό αν μη τι άλλο μας έδινε κουράγιο και δύναμη να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε το «Cosmos Philly TV», επεσήμαναν οι κ.κ. Κεϊσογλου και Κώστανς, οι οποίοι ετοιμάζουν ένα κύκλο εκπομπών για την ζωή και τη δράση του θρυλικού παραγωγού.

Από αριστερά διακρίνονται ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας, ο Γιώργος Μπουρλώτος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος και ο Νικόλαος Σπηλιώτης.

Ο Γιώργος Μπουρλώτος είναι ο δημιουργός της τηλεοπτικής εκπομπής «Ελληνικό Πνεύμα» που για τρεις και πλέον δεκαετίες ενημέρωνε και ψυχαγωγούσε τους ομογενείς. Είναι βετεράνος του  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αρχικά δημιούργησε το δικό του ραδιοφωνικό πρόγραμμα και το 1984 δημιούργησε την τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνικό Πνεύμα» την οποία διατήρησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Είναι συνιδρυτής της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, έξω από τη Φιλαδέλφεια και πρώην πρόεδρος. Είχε διατελέσει πρώην κυβερνήτης του τμήματος 5 της AHEPA Νέας Ιερσέης και Ντελαγουέαρ, πρώην αντιπρόεδρος τραπέζης και πρώην πρόεδρος του 69ου Τμήματος  της AHEPA στη Νέα Ιερσέη.

Προ δύο περίπου ετών η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ του απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας, το οποίο είναι το ανώτατό της βραβείο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Μπομπ (Χαράλαμπος Νικολαϊδης, Γιώργος Μπουρλώτος και Ελευθέριος Κώστανς

«Ελληνικό Πνεύμα»

Ο Γιώργος Μπουρλώτος, είναι ο δημιουργός της τηλεοπτικής εκπομπής «Ελληνικό Πνεύμα» που για τρεις και πλέον δεκαετίες ενημέρωνε και ψυχαγωγούσε τους ομογενείς. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Γιώργος απέκτησε το δικό του ραδιοφωνικό πρόγραμμα και το 1984 δημιούργησε την τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνικό Πνεύμα», την οποία διατήρησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Σε παλαιότερη συνέντευξη στον γράφοντα προ δύο περίπου ετών είχε δηλώσει «Ό,τι πέτυχα οφείλεται στην αγάπη και στην υποστήριξη των ακροατών μας. Προσπαθούσα να συνδέσω τον Ελληνισμό με τον Αμερικανισμό και να προβάλλω το έργο των Ελλήνων μεταναστών που ήρθαν απένταροι σε τούτη τη φιλόξενη χώρα και κατάφεραν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο».

«Ρίζωσαν, απέκτησαν οικογένειες, πρόκοψαν και δεν αρκέστηκαν μόνο με την προκοπή τους. Δεν επαναπαύτηκαν στις δάφνες. Βοήθησαν και ευεργέτησαν τον τόπο τους και δημιούργησαν μια τεράστια υποδομή σε τούτο τον τόπο. Έχτισαν σχολεία, εκκλησίες, ίδρυσαν την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, τους συλλόγους, τις αδελφότητες και τις Ομοσπονδίες και μπορώ να πω πως το μεγαλύτερο επίτευγμά μας ως ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι ο αγώνας για τη διατήρηση της γλώσσας, της ελληνικής ταυτότητας και των παραδόσεων της φυλής μας», επεσήμανε.

Από αριστερά ο Νικόλαος Σπηλιώτης, ο Γεώργιος Μπουρλώτος και ο Δημοσθένης Βασιλείου.

Πρόκειται για μεγάλες αλήθειες, οι οποίες αποτέλεσαν την κεντρομόλο δύναμη του απαράμιλλου έργου και της πολυσχιδούς προσφοράς του Γιώργου Μπουρλώτου.

Ο Γιώργος Μπουρλώτος γεννήθηκε στη Νέα Ιερσέη το 1923. Το 1929 πήγε με τους γονείς του στην Ελλάδα, αλλά το 1939 επέστρεψαν στην Αμερική, με το τελευταίο δρομολόγιο του υπερωκεάνιου «Νέα Ελλάς». Κατάγονταν από το χωριό Ελίκα της Μονεμβάσιας στην Πελοπόννησο.

Ήταν νυμφευμένος με την Ματίνα Λάσκαρη, από το Μυστρά της Λακωνίας. Η Ματίνα ήταν εδώ γεννημένη και χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα το 1953 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Γουίλμινγκτον Ντελαγουέαρ. Μετακόμισαν στο Τσέρι Χιλ όπου απέκτησαν και μεγάλωσαν τα τέσσερα παιδιά τους, τον Δημήτρη, την Ελένη, τη Νικονία και τον Αλέξανδρο, από τα οποία απέκτησαν εννέα εγγόνια.

Η σύζυγός του απεβίωσε το 1995, αλλά ο Γιώργος δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε το έργο του και τον αγώνα για τα ελληνικά ιδεώδη και η αγάπη και ο σεβασμός των παιδιών και των εγγονιών, όπως λέει συχνά του δίνουν δύναμη και κουράγιο. Αυξάνουν την χαρά και την αισιοδοξία του.

Ο Γεώργιος Μπουρλώτος και ο Γιώργος Αχταρίδης με την σύζυγό του.

Ανεκτίμητη είναι η προσφορά του και στην ΑΧΕΠΑ, την κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, καθώς είχε διατελέσει πρώην κυβερνήτης του τμήματος 5 της AHEPA Νέας Ιερσέης και Ντελαγουέαρ, πρώην αντιπρόεδρος τραπέζης και πρώην πρόεδρος του τμήματος 69 της AHEPA στη Νέα Ιερσέη. Ολοι αυτοί οι φορείς έχουν αναγνωρίσει και βραβεύσει το έργο του Γιώργου Μπουρλώτου.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο Γεώργιος Μπουρλώτο στην θέση του συνοδηγού.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.