Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ο θρυλικός Λου (Ηλίας) Κούβαρης, ιδρυτής των RIOT

  0
  Ο Λου Κούβαρης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένειά του.

  NEA YOΡKH. O θρυλικός κιθαρίστας, συνθέτης, τραγουδιστής και συνιδρυτής του συγκροτήματος «RIOT» Λου (Ηλίας) Κούβαρης το πρωί του Σαββάτου, 28 Μαρτίου 2020, έχασε σε ηλικία 66 ετών την άνιση μάχη με τον κορωνοϊό βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, το φιλόμουσο κοινό στις ΗΠΑ και στη γενέτειρα καθώς επίσης και την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ.

  Ο αείμνηστος τους τελευταίους μήνες ετοιμαζόταν για την μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η οποία θα ξεκινούσε στις 13 Μαρτίου από την συναυλία στην Αθήνα, θα συνεχιζόταν με την παράσταση της 17ης Μαρτίου 2020 στην Λευκωσία και την παράσταση της 20ης Μαρτίου στα Τρίκαλα.

  Η περιοδεία αναβλήθηκε λόγω της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης που κηρύχτηκε η γενέτειρα και οι ΗΠΑ, αλλά ο Λου έκανε όνειρα να περάσει η πανδημία και να προγραμματίσει εκ νέου την περιοδεία στη γενέτειρα, την οποία λάτρευε όσο ελάχιστοι.

  Ο θρυλικός Λου Κούβαρης

  Το βράδυ της Παρασκευής, 20 Μαρτίου 2020, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «St. Joseph» στο Μπέθπεϊτζ του Λονγκ ΑΪλαντ, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

  Οι προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών δεν καρποφόρησαν και το πρωί του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ, π. Νικηφόρος Φακίνος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για τον θάνατο του θρυλικού κιθαρίστα και μέλους τους κοινότητας.

  «Προ τριών περίπου μηνών η κοινότητα μας απηύθυνε το στερνό αντίο στη μητέρα του Σταυρούλα Κούβαρη που απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών και τώρα πλέον καλείται να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε ένα πολυαγαπημένο μέλος της, σε έναν διάσημο καλλιτέχνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στον γιο του, στην αδελφή του, στα ξαδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς», επεσήμανε ο π. Νικηφόρος.    

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε προ 66 ετών στον Πειραιά. Οι αείμνηστοι γονείς του Αντώνης και Σταυρούλα Κούβαρη έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Ηλία (Λου) και την Χρυσούλα, και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  O Λου Κούβαρης έχει μόνον έναν γιο, τον Άλεξ που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο «Southern New Hampshire University» και ηγείται του τμήματος ελέγχου της ποιότητας της «Fresenius Medical Care North America» με έδρα την Βοστώνη.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τον μονάκριβο γιο του Άλεξ, την αδελφή του Χρυσούλα, τα ξαδέλφια, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η κηδεία του, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θα τελεστεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.  

  Ο Λου Κούβαρης με τον αναδεξιμιό του Νίκο Κούβαρη.
  Ο Λου Κούβαρης με τον Ρικ Βεντούρα.
  Ο Λου Κούβαρης με τον γιο του Άλεξ.
  Ο Λου Κούβαρης με τον γιο του Άλεξ.
  Ο Λου Κούβαρης με την μητέρα του Σταυρούλα και την αδελφή του Χρυσούλα.
  Ο Λου Κούβαρης με την μητέρα του Σταυρούλα (Βούλα).
  Το πρόγραμμα της περιοδείας που αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού
  Οι αείμνηστοι γονείς του Αντώνης και Σταυρούλα Κούβαρη,
  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.