Ευλάβεια και κατάνυξη στην λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (βίντεο)

0
379
Στιγμιότυπο από την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια το πρωί της Κυριακής, 25 Ιουλίου 2021, είχε πλημμυρίσει από πιστούς, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια το αρχιερατικό συλλείτουργο συνιερουργούντων του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα και του καθηγούμενου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, κ. Ιερόθεου και την Αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στους δρόμους της Αστόριας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη λιτανεία και συνάμα και την πιο μαζική που διοργανώνεται στην Αστόρια. Μετά τους σημαιοφόρους ακολουθεί η Θαυματουργός εικόνα και τα Άγια Λείψανα της Αγίας Ειρήνης , οι αρχιερείς, οι ιερείς και οι πιστοί.

Καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας ψέλνουν τους Ύμνους και οι ομογενείς καταστηματάρχες και οι Αστοριείς που κινούνται στους δρόμους τηρούν στάση προσοχής και προσεύχονται.

Στο προαύλιο του ναού είχαν συγκεντρωθεί ομογενείς όλων των ηλικιών οι οποίοι γονυπετείς ανέμεναν την Θαυματουργό Εικόνα και τα λείψανα και προσευχήθηκαν στην Αγία Ειρήνη όπως χαρίζει υγεία στους ιδίους, στους οικείους και στους φίλους τους και όπως απαλλάξει την ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη και συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας για την αφοσίωσή τους στην διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας.

Η λιτανεία της θαυματουργού εικόνας γίνεται την πλησιέστερη με την εορτή Κυριακή, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ομογενείς από τις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας.

Εφέτος λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να διαθέσουν λεωφορεία για την εορτή από τα διάφορα μετόχια της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Παρά ταύτα ο αριθμός των προσκυνητών ήταν αυξημένος.

Τετραήμερο φεστιβάλ

Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ακολουθώντας την παράδοση διοργάνωσε το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 22 Ιουλίου 2021 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 25 Ιουλίου 2021.

Το εν λόγω φεστιβάλ διέφερε από τα άλλα που διοργανώθηκαν στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης, καθώς είχε και ένα μικρό λούνα παρκ για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής παρουσίασε τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους παραδοσιακούς χορούς και στην κυριολεξία έκλεψε για μια ακόμη φορά την παράσταση.

Οι αρχιερείς και οι ιερείς, ενώ εξέρχονται από το ναό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του ιερού ναού θα συνεχιστούν σήμερα, Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. με τον αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του καθηγούμενου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, κ. Ιερόθεου και θα ολοκληρωθούν αύριο, Τετάρτη, με την πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και την Αρτοκλασία .

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα ο Εσπερινός και η Παράκληση εις την Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

Ένα από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέμεινε ακίνητος δίπλα στην θαυματουργό εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, κ. Ιερόθεος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, ενώ διαβάζει το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.