Αισιόδοξα μηνύματα για την διμερή συνεργασία εξέπεμψε η εκδήλωση «Η επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα»

0
61
Στιγμιότυπο από την διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

ΑΘΗΝΑ. Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή Υπουργών από την Ελλάδα και την Αλβανία, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, η διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα «Η επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα» και στόχο τη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις δράσεις του Ε.Ε.Α. και θέματα της επικαιρότητας.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε τη στήριξη του Επιμελητηρίου σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 4.000 Αλβανοί επιχειρηματίες είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ε.Ε.Α.. Θύμισε την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ε.Ε.Α. τον Οκτώβριο του 2018 για τα μέλη του που προέρχονται από την Αλβανία, αλλά και την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου στα Τίρανα στα τέλη Οκτωβρίου του 2019, με συμμετοχή του Ε.Ε.Α. στην κίνηση «17+1», μία συνεργασία Ευρώπης- Κίνας. «Το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει από την σημερινή εκδήλωση, είναι ότι απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνεργασία όλων μας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών και κυρίως στις αρνητικές οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι οι Αλβανοί επιχειρηματίες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, ενώ και πολλοί Έλληνες δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, προσβλέποντας στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Τόνισε, ακόμη, τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Επιμελητήριο στην προσπάθεια ανάπτυξης των οικονομικών δεσμών της χώρας.

Υπέρ της στενής συνεργασίας και της σύσφιξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών τάχθηκαν επίσης, στις τοποθετήσεις τους, ο Υπουργός Επικρατείας της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τη Διασπορά, κ. Pandeli Majko, και η Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας κα. Anila Denaj, η οποία υπογράμμισε ότι η αλβανική οικονομία είναι μια οικονομία σε ανάπτυξη, ειδικά στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.

Από την πλευρά της η Πρέσβης Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα, Α.Ε. κα. Luela Hajdaraga, ευχαρίστησε το Ε.Ε.Α. για τη βοήθειά του στην επίλυση προβλημάτων των επαγγελματιών μελών του από την Αλβανία λόγω της πανδημίας και τόνισε ότι η Πρεσβεία είναι ανοιχτή σε κάθε μορφή συνεργασίας με όλους τους φορείς για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Τιράνων, κ. Nikolin Jaka, επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων και εξήρε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. και του Προέδρου του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας ότι εκκρεμεί μία επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ, όπως είπε, σχεδιάζεται και η υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων.

Στη δημιουργία Επιτροπής επαγγελματιών από την Αλβανία, με ελληνική και αλβανική καταγωγή, υπό την αιγίδα του Ε.Ε.Α., αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εκδήλωσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Χρήστος Κοντούρης. Οι άξονες δράσεις της Επιτροπής θα είναι κατά κύριο λόγο η εκπαίδευση και η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων (B2B).

Στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμη χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Ermal Sulaj και ο Πρόεδρος των Έλληνο – Αλβανών επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, κ. Arian Gusho.

Ακολούθησε ευρεία ενημέρωση των συμμετεχόντων από τον φοροτεχνικό, κ. Παναγιώτη Παντελή, Οικονομικό Επόπτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Ήρα Λόντο.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.