Επίτιμος Διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ ο Ανδρέας Δρακόπουλος

0
Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει τελετή αναγόρευσης του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε επίτιμο διδάκτορα των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόδοσης του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΙΣΝ.

Η τελετή, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου και αναβλήθηκε κατόπιν σχετικής οδηγίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, στις 19:00, στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ. Η τελετή θα ανοίξει με εναρκτήρια ομιλία του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου, και παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Νικόλαο Αρκαδόπουλο. Την ανάγνωση του ψηφίσματος και του διδακτορικού τίτλου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγητή κ. Παύλο Μυριανθέα, θα ακολουθήσει η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής Επιστημών Υγείας από τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή.

Το ΙΣΝ αποτελεί σταθερό υποστηρικτή του ΕΚΠΑ ήδη από τα πρώτα χρόνια πορείας του, συμβάλλοντας στο έργο του Πανεπιστημίου με πλήθος δωρεών -όχι αποκλειστικά στον τομέα της υγείας, αλλά και  στους τομείς των θετικών και των ανθρωπιστικών σπουδών. Αποτελεί, επίσης, έναν από τους στενούς και πολύτιμους συνεργάτες του ΙΣΝ και στο πλαίσιο της τρέχουσας Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), της μεγαλύτερης Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος μέχρι σήμερα, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων, η οποία προσβλέπει στη διεύρυνση της πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους. Ενδεικτικά, στο πλαίσιο της ΔΠΥ με δωρεές προς τη Νοσηλευτική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. έχουμε υποστηρίξει την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την προμήθεια σύγχρονου οδοντιατρικού εξοπλισμού για τις οδοντιατρικές κλινικές, καθώς και οδοντιατρικών προσομοιωτών, με σκοπό την αποτελεσματική εκπαίδευση και επαγγελματική προετοιμασία των φοιτητών, όπως και ένα πενταετές πρόγραμμα υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στη Μικροχειρουργική για  ειδικευόμενους ιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων, το οποίο υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Πηγή: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.