Επιστολή στον εκδότη: Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία…

3
602
Πρώτος από αριστερά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στην τελετή των εγκαινίων του Τουρκικού Κέντροου από τον Ερντογάν στο Μανχάταν.

Αξιότιμε, κ. διευθυντά, Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τις παρακάτω σκέψεις μου. Οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής έχτισαν σχολεία και εκκλησίες από τότε που άρχισε η πρώτη μετανάστευση. Τώρα τί έχει επακολουθήσει μέσα σε αυτά τα χρόνια και ποια διαφορά υπάρχει, δεν θα ήθελα να αναφερθώ ή να κρίνω.

Ένα πράγμα έχω διαπιστώσει στα 54 χρόνια που βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη φιλόξενη χώρα ότι από το καλό βαδίζουμε προς το χειρότερο. Βλέπουμε τα αποτελέσματα των συλλόγων μας, βλέπουμε τα καθημερινά κλεισίματα των σχολείων μας, βλέπουμε την κρίση που επικρατεί στην μεγαλύτερη ομοσπονδία της ομογένειας να βρίζουν, να αλληλοσπαράζονται και να μην σέβονται κανέναν.

Δεν σέβονται ούτε νομικούς που προσπαθούν να τους βοηθήσουν, αλλά ούτε και αρχιεπίσκοπο που πάντα συμβούλευε και ευλογούσε όλα τα νέα συμβούλια.

Αυτό είναι ένα κατάντημα και όπως η συγχωρεμένη γιαγιά μου έλεγε “όταν τραβάς τα χέρια και το κεφάλι του κάβουρα μένει το σώμα ακέφαλο και ανίκανο για να λειτουργήσει”.

Αυτή η κατάσταση απογοητεύει όλους και ιδιαίτερα απογοητεύει τα νέα παιδιά που έχουν μόρφωση και είναι ικανά να ηγηθούν όλων αυτών συλλόγων αλλά τα αποκαρδιώνουμε και μένουν μακριά. Σήμερα βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός για τίποτα και για κανέναν.

Με λύπη μου είδα ότι αρχίζουν να καταφέρονται εναντίον του προκαθήμενου της εκκλησίας της Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Ξεχνάμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από θρησκευτικός ηγέτης είναι και πολιτικό πρόσωπο όσον αφορά την αντιπροσώπευση των ομογενών στην δημόσια κοινότητα. Επιβάλλεται σε περιόδους ειρήνης να χαιρετά και να συγχαίρει ακόμα και ανθρώπους που διάκεινται εχθρικά ή έχουμε διάφορα θέματα μαζί τους.

Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία αγαπητοί μου. Όλοι οι Έλληνες χριστιανοί γνωρίζουν ότι το Πατριαρχείο μας βρίσκεται στην Τουρκία. Όλες οι οργανώσεις βοηθούν όπως και όσο μπορούν.

Όλα τα χρόνια πιστεύουμε ότι το Πατριαρχείο κρατάει Θερμοπύλες και ιστορία το να βρίσκεται στην Πόλη και στο κράτος το τουρκικό.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο αρχιεπίσκοπος πάντα ορκίζει προέδρους της Αμερικής, δημοκρατικούς και μη, και ότι επεμβαίνει πάντα με προσοχή σε θέματα διπλωματίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αμερικής.

Πρέπει λοιπόν να πιστεύουμε ότι όταν πλησιάζουμε από κοντά και τους εχθρούς ακόμα ίσως μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα αποτελέσματα σε περίπτωση προβλημάτων που μας απασχολούν και να βρούμε καλύτερη λύση.

Αγαπητοί μου, ας προσπαθήσουμε πάντα πριν επιτεθούμε, να κρίνουμε οποιοδήποτε θέμα, να βλέπουμε την ροή των πραγμάτων και να δείχνουμε κατανόηση “ο νοων νοειτω”.

Μετ’ εκτιμήσεως

Στέλλα Κοκόλη

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.

- Advertisement -

3 COMMENTS

 1. Κύριε Διευθυντά,

  Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με την κυρία Κοκόλη, ότι βαδίζουμε προς το χειρότερο. Είναι αδιανόητο η πρόεδρος των Ελλήνων εκπαιδευτικών, να γράφει τέτοιες ανοησίες. Δεν προσφέρει καμμία υπηρεσία στον Αρχιεπίσκοπο, γράφοντας αυτά τα ανεκδιήγητα.

  Σας ευχαριστώ

  Λεωνιδας Κοραχάης

 2. Πρώτα πρώτα δεν ισχύει το : από το καλό στο
  χειρότερο αλλά από το κακό στο χειρότερο και
  γνωρίζει πολύ καλά η Κυρία Κοκόλη πως
  μετά την βίαια απομάκρυνση του Ιακώβου
  στην ομογένεια στέριωσε το κακό , διότι η
  Εκκλησία έκτοτε διοικείται από έναν Κληρικό
  χωρίς βαθμό… που όμως όλοι οι μετέπειτα
  Αρχιεπίσκοποι , του νυν συμπεριλαμβανομένου,
  υπακούουν σχεδόν τυφλά. Αυτός είναι ο λόγος
  που και η Ομογένεια έκτοτε βαδίζει στα τυφλά.
  Είναι λάθος σας να λέτε πως δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία, βρισκόμαστε και παρά βρισκόμαστε μάλιστα , μας πήραν την μισή
  Κύπρο και καθημερινά παραβιάζουν τον Εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο , τι άλλο περιμένετε
  να δείτε για να πειστείτε ότι είμεθα σε εμπόλεμη
  κατάσταση; . Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε δημόσια
  συγνώμη και εσείς προσπαθείτε να γίνετε βασιλικότερη του βασιλέως.
  Να ευχηθούμε το ατόπημά του να του γίνει
  μάθημα και να σηκώσει την Πατερίτσα του και
  να τους βαράει όλους , Τούρκους, Φαναριώτες
  και ολόκληρη την ΑΛΙΤ ….. του περιβαλλοντικού
  του χώρου . Να γίνει Αντάρτης να προχωρήσει
  στην Αυτοκέφαλη ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ορθόδοξη Εκκλησία
  Αμερικής. Τα περιθώρια στενεύουν η πορεία μας δυστυχώς έχει πάρει την Ναδιριούσαν ……και η
  ανατροπή πρέπει να γίνει άμεσα , δεν υπάρχει
  δυστυχώς άλλος χρόνος για χάσιμο, η τώρα η ποτέ. Όπως βλακωδώς είπε ο Ιερώνυμος η το
  εμβόλιο η ο Τάφος. Πάσχουμε από ηγέτες αυτό
  είναι το μεγάλο μας πρόβλημα.
  Τέλος Κυρία Κοκόλη , στην Κοχύλου της Άνδρου υπάρχει μια πηγή που λέγεται Κοκόλη και το
  νερό της είναι ιαματικό , εγώ το έχω πιεί με τις
  χούφτες μου και δρόσισα και το μυαλό και την
  ψυχή μου. Όταν επισκεφθείτε την Άνδρο μην
  λησμονήσετε να την επισκεφθείτε.

 3. Η αγαπητή κυρία Κοκολη, εχει αναπτύξει πολυετή δράση για τα ελληνικά γράμματα και αξίες, και δεν χρειαζεται συνηγόρους.
  Στην προκειμένη όμως περίπτωση, σφάλλει διότι μπορεί η Ελλάδα να μην είναι σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά η Τουρκία είναι σε πόλεμο με την Ελλάδα!
  Αυτού του είδους οι εκφράσεις ευγενικής συμπεριφοράς προς τον Εργονταν εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου δεν ωφελούν. Τουναντίον τον ενθαρρύνουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.