Εποικοδομητική η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου

0
Ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Φωτογραφία: GOA / Dimitrios Panagos

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Την τιμή και τη χαρά του εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σάββας Αγγελίδης, μετά το τέλος της εγκάρδιας συνομιλίας που είχε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείας.

Ο κ. Αγγελίδης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 1 Απριλίου 2019, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, τον οποίο και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τον κ. Αγγελίδη συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Αλέξης Φαίδωνος.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, για να λάβω την ευλογία και τις συμβουλές του. Είχα όμως και την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να τον ενημερώσω για το τι συμβαίνει στην Κύπρο. Κάποιους προβληματισμούς, αλλά και για ζητήματα που τον απασχολούν» είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ο Υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο για την ανταλλαγή απόψεων και τα μηνύματα που πήρε τονίζοντας ότι θα τα μεταφέρει εκεί που πρέπει και ότι ο αγώνας για την Κύπρο θα συνεχιστεί. «Ένα αγώνα – είπε – του οποίου το αποτέλεσμα, στο τέλος της ημέρα, θα είναι προς όφελος του λαού μας και του έθνους».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος από την πλευρά του ανταπόδωσε τις ευχαριστίες προς τον κ. Αγγελίδη, χαρακτηρίζοντας ευχάριστη, τιμητική και εποικοδομητική ευκαιρία την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου.

«Κάναμε κάτι που δεν έγινε σε καμία άλλη περίπτωση: όλος ο χρόνος που ο Υπουργός ήταν σε αυτό το γραφείο, διετέθη μόνο για τη συζήτηση των θεμάτων της Κύπρου. Είναι ένα ρεκόρ για σήμερα, αλλά δείχνει ότι ασχολούμεθα με ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και δεν μπορούμε να φύγουμε και να πάμε σε άλλα θέματα. Η Κύπρος ήταν το υπ’ αριθμό ένα και μόνο θέμα» υπογράμμισε.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.