Επικοινωνίες Κώστα Βλάση με επικεφαλής πρεσβευτικών και προξενικών Αρχών

0
106
Στιγμιότυπο από τις επκοινωνίες του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση με πρέσβεις και προξένους. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου υφυπουργού Εξωτερικών.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με όλους τους επικεφαλής των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών της χώρας μας ανά τον κόσμο πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Κατά τη διάρκεια αυτών, ενημερώθηκε ως προς την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στις χώρες διαπίστευσής τους, τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν οι Έλληνες του εξωτερικού καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής, καθώς και τις γενικότερες προοπτικές εκδήλωσης τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο κ. Βλάσης συζήτησε με τους επικεφαλής ζητήματα τα οποία άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Προξενικών Αρχών στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες αποτελούν συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου με συμμετοχή δεκαπέντε επικεφαλής προξενικών αρχών και αποσκοπούν στον στενό συντονισμό της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη της εξωτερικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.