Εορταστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο από τους Ζακυνθινούς Απόδημους – Τιμούν το 1821

0
86
Στιγμιότυπο από την πιο πρόσφατη Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Αποδήμων.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. (https://www.imerazante.gr/) Στις 7 Αυγούστου 2021 Σάββατο το πρωί στις 9:00 στο εκκλησάκιτου Αϊ Γιώργη των Φιλικών και στις 8 Αυγούστου 2021 Κυριακή στις 8:30 το απόγευμα στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου στη χώρα.

Με υπερηφάνεια σαν Έλληνες και μάλιστα Ζακυνθινοί λαμβάνουμε μέρος στο Πανελλήνιο Εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που ανατινάξαμε τον τουρκικό ζυγό μετά από 400 χρόνια με την ονομασία ‘‘Ελλάδα 2021’’.

Η Ζάκυνθος έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην προετοιμασία αλλά και στην ίδια την επανάσταση. Είχε τη Φιλική Εταιρεία έκρυψε και βοήθησε τους οπλαρχηγούς του έθνους, αλλά και πολλοί ζακυνθινοί βοήθησαν οικονομικά, αλλά και διακρίθηκαν οι ίδιοι στις μάχες. Αυτά και πολλά άλλα θα πούμε και θα μάθουμε με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των προγόνων μας, της Ζακύνθου, στον αγώνα του έθνους. Ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων ‘‘Ανδρέας Κάλβος’’ καλεί όλους Ζακυνθινός του κόσμου να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μας

Στις 7 Αυγούστου 2021 Σάββατο το πρωί στις 9:00 στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη των Φιλικών μπροστά στην προτομή του Θ Κολοκοτρώνη θα τελέσουμε Αρχιερατικό μνημόσυνο εις Μνήμην των Συμμετεχόντων στη Φιλική Εταιρεία. Των Οπλαρχηγών του Έθνους, αλλά και όλων των Ζακυνθινών που έλαβαν μέρος καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο στην προετοιμασία αλλά και στην επανάσταση το 1821. Θα ακολουθήσει ξενάγηση και θα προσφερθεί από το Σύλλογό μας κέρασμα.

Στις 8 Αυγούστου 2021 Κυριακή στις 8:30 το απόγευμα όλοι θα είμαστε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου στη χώρα. ‘‘ Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους Οπλαρχηγούς και τους Ζακυνθινούς που βοήθησαν και έλαβαν μέρος στην επανάσταση του 1821 και στις τοποθεσίες της Ζακύνθου που επεξαν ρολο στην επανάσταση.’’

Εκεί θα αναδείξουμε τον Απόδημο Ελληνισμό. Θα μιλήσουμε για τη Ζάκυνθο. Θα κάνουμε αναπαράσταση της ορκωμοσίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν η ιστορικοί χορωδία “ Η Φανερωμένη” και το χορευτικά συγκρότημα “ Υακίνθη ” με χορούς εποχής.

Με τη συμμετοχή του οργανισμού ‘‘Ζάκυνθος- Ελλάδα 1821 – 2021’’ του Δήμου Ζακυνθίων

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.