Με το Άγημα των Ευζώνων και με παλμό η παρέλαση της ομογένειας της Νέας Υόρκης

Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Φωνή λαού – βουλή Θεού» λέει ο πάνσοφος λαός κάθε φορά που θέλει να ανακοινώσει μια ευχάριστη και πολυαναμενόμενη είδηση. Την ρήση αυτή ενθυμήθηκα από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα τον αγώνα που έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και οι πρωτεργάτες της παρελάσεως Τζον Κατσιματίδης, Νίκος Μπάρδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Λου Κάτσος, Γιώργος Βενιζέλος για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να έρθει το Άγημα των Ευζώνων στην παρέλαση της 5ης Ιουνίου 2022 στην γαλανόλευκη 5η Λεωφόρο.

«Οι Εύζωνες έρχονται και θα έχουμε μια από τις πιο επιτυχημένες παρελάσεις όλων των εποχών και η παρέλαση της 5ης Ιουνίου θα έχει την ίδια αίγλη, την ίδια υπερηφάνεια που βίωσε η ομογένεια και ο απανταχού ελληνισμός την προηγούμενη εβδομάδα, που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, μίλησε στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και το βράδυ της ίδιας ημέρας τίμησε την ομογένεια και τους ομογενείς», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, όταν κλήθηκε να επιβεβαιώσει το γεγονός.

Παράλληλα τόνισε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο, του κοινοποίησε την απόφαση και ευχήθηκε όπως η φετινή παρέλαση να είναι η πιο επιτυχημένη.  

Αν και ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες από τον αγώνα που δόθηκε να ανατρέψουν τα δεδομένα εν τούτοις έγκυρες πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι τα δεδομένα άλλαξαν μετά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, την προηγούμενη εβδομάδα και η Προεδρία της Δημοκρατίας κοινοποίησε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή την χαρά Ευαγγελίου είδηση.

Η Επιτροπή Παρελάσεως εργάζεται πυρετωδώς για την φιλοξενία και το πρόγραμμα της παρουσίας του Αγήματος των Ευζώνων στην Νέα Υόρκη και έχει θέσει ως στόχο να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο, ούτως ώστε τα παιδιά και οι νέοι – τρίτης και τέταρτης γενιάς – της ομογένειας να γνωρίσουν από κοντά το καμάρι της πατρίδας, την λεβεντιά της και το πιο σημαντικό για να γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους από την κούνια τους οι γονείς και οι παππούδες στις παρελάσεις και στις εθνικές επετείους τους φορούσαν τσολαδάκια και Αμαλίες.

Στην παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αναμένεται να έρθει η Μπάντα της Αεροπορίας, η οποία θα παιανίζει τα εμβατήρια της νίκης την ώρα που θα παρελαύνει το Άγημα των Ευζώνων και όταν θα παρελαύνουν τα ευζωνάκια της ομογένειας.

Στην παρέλαση αναμένεται να παραστεί και το Λύκειο Ελληνίδων της Φλώρινας το οποίο θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με τα χορευτικά που θα διοργανωθεί το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.

-Advertisement-

2 COMMENTS

 1. Τα εύσημα ανήκουν στον Πρόεδρο του Εθνικού
  Συμβουλίου ΜΑΤΡΑΓΚΑ , που και ΑΝΑΣΤΗΜΑ
  όρθωσε και το χέρι του βύθισε βαθειά μέσα
  στη τσέπη του. Όλα τα άλλα για όλους τους
  άλλους που εκ των υστέρων έτρεξαν δήθεν
  να βοηθήσουν η και να καρπωθούν την επιτυχία είναι αποτέλεσμα αυτών που
  κατέχουν την τέχνη να πωλούν…..φύκια για μεταξωτές κλωστές.
  Τελικά ισχύει το ότι: “ οι ψηλοί έχουν θεωρία
  και οι κοντοί απίδια.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.