Έντονη διαμαρτυρία Παμποντιακής Ομοσπονδίας για τη ρατσιστική ανακοίνωση κατά Ιβάν Σαββίδη

Η διαμαρτυρία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την ρατσιστικού ύφους αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη.

Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» που αποκάλεσαν «Ρώσο» έναν Ελληνα ποντιακής καταγωγής, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στη γενέτειρα όσο και στην ομογένεια, διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν Έλληνα που όπως τραγουδούσε ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης «Στα ξένα είναι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά έχει ως εξής: «Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά καλείται να τοποθετεθεί σε μια άκρως απαράδεκτη, προσβλητική, και ρατσιστική ανακοίνωση προερχόμενη από την Πατρίδα μας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 23 Γενάρη σε ανακοίνωση της προσβάλλει τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπο του τα εκατομμύρια Ελλήνων του Πόντου στις πέντε ηπείρους, αποκαλώντας τον “Ρώσο”.

Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στην πορεία και το έργο του Ιβάν Σαββίδη, καθώς είναι γνωστό σ’ όλους. Θα σταθούμε στο γεγονός ότι ένα σωματείο, που ο πρόεδρος του καυχιέται για την καταγωγή του από την Υψηλή του Πόντου και τους Υψηλάντηδες, ένας πρόεδρος που οικονομικά στήριξε το Μνημείο Γενοκτονίας του Πειραιά, σε ένα συνεχόμενο ρατσιστικό κρεσέντο προσβάλλει ένα άξιο συμπατριώτη μας της Διασποράς, και ταυτόχρονα όλους εμάς τους Έλληνες της Διασποράς.

Δυστυχώς ένα μεγάλο σωματείο με λάθος καθοδήγηση, πρόεδρο και αρχές έχει απότομα γίνει πάρα πολύ μικρό.

Eμείς οι Έλληνες του Πόντου μετά την γενοκτονία των προγόνων μας σκορπίσαμε από την προγονική μας πατρίδα, τον ιστορικό Πόντο και βρήκαμε καταφύγιο σε πάρα πολλές περιοχές και χώρες. Εμείς οι Έλληνες της διασποράς μπορεί να μην ζούμε στην Ελλάδα, αλλά η αγάπη για τη πατρίδα μας είναι αδιαπραγμάτευτη και έμπρακτη καθημερινά και εκτός της Ελληνικής Ποντιακής καταγωγής είμαστε και πολίτες της χώρας που διαμένουμε.

Δεν ανεχόμαστε διασπαστικές, ρατσιστικές δηλώσεις για Έλληνες και για “ξένους”. Τιμούμε την χώρα που διαμένουμε και πάντα την πατρίδα μας της Ελλάδα.

Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς, πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά απαιτούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να πράξει πλέον το αυτονόητο και να πατάξει την ρατσιστική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους ακολουθούν την ανομία του Φαρ Ούεστ».

-Advertisement-