ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πρωτοφανή για τα δεδομένα της ομογένειας τα τραγικοκωμικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, καθώς κλήθηκε δύο φορές η Αστυνομία για να αποκαταστήσει την τάξη και να παραδώσει τελικά τα κλειδιά στον συντονιστή της Επιτροπής των Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Τιμολέων Κακούρο μέχρι και την ερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις ηγεσίας όλων των εποχών. Το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρός του Κλεάνθης Μεϊμάρογλου τελούν υπό παραίτηση και τα ηνία έχουν περιέλθει στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων με συντονιστή τον κ. Τιμολέοντα Κακούρο.

Η Επιτροπή των Προέδρων στην πρόσφατη συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση της αίθουσας του Σταθάκειου Κέντρου για συνάντηση των ηγετών των Ομοσπονδιών Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Φιλαδέλφειας και Σικάγου και προέδρων άλλων δευτεροβάθμιων φορέων  – μελών του Εθνικού Συμβουλίο, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Απριλίου 2021. Οι αντιπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων θα συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Εθνικού Συμβουλίου, οι οποίοι θα γίνονταν  δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου άλλαξε τις κλειδαριές του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου λίγες ώρες πριν την προαναφερόμενη σύναξη και ανήρτησε στην είσοδο του Σταθάκειου μια προειδοποίηση μέσω της οποίας ανακοίνωσε ότι τα γραφεία της Ομοσπονδίας από την 24η Απριλίου 2021 και στο εξής θα είναι κλειστά για όλες τις εκτός Ομοσπονδίας συγκεντρώσεις.

Όταν έφτασαν οι ηγέτες των προαναφερόμενων οργανώσεων  τα γραφεία ήταν κλειστά και ο συντονιστής της Επιτροπής Πρώην προέδρων Τιμολέων Κακούρος κάλεσε την Αστυνομία η οποία τον εξουσιοδότησε να προσλάβει κλειδαρά για να αλλάξει τις κλειδαριές και να διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση.

Την ώρα που έφτασε ο κλειδαράς εμφανίστηκε ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο Νίκο Διαμαντίδη και ως δια μαγείας την ίδια χρονική στιγμή έφτασαν και δύο Αστυνομικοί του 114ου Αστυνομικού Τμήματος.

Ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου παρουσιάστηκε ως ο πληρεξούσιος πρόεδρος  και ισχυρίστηκε ότι εκτέλεσε απόφαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων. Η απάντησή του αυτή εξόργισε περισσότερο τους πρώην προέδρους Γιώργο Γεωργόπουλο, Πέτρο Γαλάτουλα και τον Τιμολέοντα Κακούρο και άρχισαν τα γιουχαΐσματα.

Οι Αστυνομία συνέστησε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές και ζήτησε από τον κ. Μεϊμάρογλου την απόφαση βάσει της οποίας άλλαξαν τις κλειδαριές.  Ο κ. Μεϊμάρογλου έδειξε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του πρώην προέδρου Ηλίας Τσεκερίδη και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για απόφαση της Επιτροπής των Πρώην προέδρων.

Ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος και ο κ. Τιμολέων Κακούρος εξήγησαν στους Αστυνομικούς τι συνέβη και οι Αστυνόμοι έδωσαν εντολή στον κ. Κακούρο να παραλάβει τα κλειδιά και να μην λάβει χώρα καμιά εκδήλωση στην Ομοσπονδία μέχρι την επικείμενη σύσκεψη της Επιτροπής των πρώην προέδρων.

Η ανακοίνωση μετά την αλλαγή λουκετών στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Οικονομικός έλεγχος

Το απόγευμα του Σαββάτου είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας η οποία θα ήλεγχε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αλλά τα μέλη της Επιτροπής βρήκαν τις πύλες κλειστές, ενώ ο ταμίας της Ομοσπονδίας ισχυρίστηκε αδυναμία να παραστεί.

Τα μέλη της Επιτροπής μιλώντας στις «Αναμνήσεις» άφησαν να εννοηθεί ότι η εν λόγω πράξη στοχεύει στην κωλυσιεργία του έργου τους.

Τόσο ο κ. Μεϊμάρογλου, όσο και οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας μίλησαν στην κάμερα του Hellenic DNA και απάντησαν στις ερωτήσεις του γράφοντα και του συναδέλφου  Πάνου Σατζόγλου και εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για τις εικόνες ντροπής που ξετυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Σταθάκειο ενώπιον και των Αστυνομικών.

Κλονίστηκε η συνοχή

Τα τραγικοκωμικά γεγονότα  του Σαββάτου και οι αντικροούμενες δηλώσεις των πρώην προέδρων Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, Νίκου Διαμαντίδη, Πέτρου Γαλάτουλα και του συντονιστή Τιμολέοντα Κακούρου ενώπιον των Αστυνομικών έφεραν  έντονα στο προσκήνιο τις διαφορές που υπάρχουν στους κόλπους της Επιτροπής των πρώην Προέδρων και αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι η συνοχή της έχει ήδη κλονιστεί.

Μετά τα προχθεσινά γεγονότα η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων πρέπει να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις τους προκειμένου να ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα η ομογένεια για την πορεία του έργου της επιτροπής και την προετοιμασία των εκλογών.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.