NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια ενημερωτική εκδήλωση με την μορφή ημερίδας, και στόχο την γυναίκα, οργάνωσαν την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» και συγκεκριμένα το τμήμα #36 «Ευρύκλεια» του Μανχάταν, με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου και τριών διακεκριμένων Ελληνίδων επιστημόνων με κεντρικό θέμα την πρόληψη αλλά και την θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων και αφορούν, τις ωοθήκες, τον τράχηλο αλλά και στους καρκίνους της μήτρας.

Τρεις γνωστές και καταξιωμένες επιστήμονες, η δρ.  Λωρέιν Χρυσομάλλη, η δρ. Στέλλα Λυμπέρη και η δρ. Καθρίν Οικονόμου, παρουσίασαν, στο κατά κανόνα γυναικείο ακροατήριο, τις τελευταίες ιατρικές μελέτες και τις αντίστοιχες θεραπείες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους εμβολιασμούς των νεαρών κοριτσιών και αγοριών ώστε να αποφεύγονται μεταγενέστεροι κίνδυνοι εμφάνισης του καρκίνου απο τη νόσο HPV (ιος των ανθρωπίνων θηλωμάτων).

Η γυναικολόγος Δρ. Χρυσομάλλη συνέστησε στο ακροατήριο τον έγκαιρο εμβολιασμό των νεαρών κοριτσιών και η Δρ. Οικονόμου αναγκάστηκε να σοκάρει τους παρόντες για να υπογραμμίσει ότι σύμφωνα με μελέτες η ανάγκη για τον έγκαιρο εμβολιασμό, προέρχεται απο την διαπίστωση ότι πολλά κορίτσια ξεκινούν την σεξουαλική επαφή απο την ηλικία των εννέα ετών.

Τις ομιλήτριες και το Δ.Σ. του τμήματος «Ευρύκλεια» καλωσόρισε στον φιλόξενο χώρο του Προξενείου, ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Ο κ. Κούτρας επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Προξενείου είναι πρόθυμοι να συμβάλουν ώστε να παρουσιαστεί μέσα στον χώρο αυτό κάθε ωραία ιδέα για τον Ελληνισμό.

Με τη σειρά της η πρόεδρος του τμήματος «Ευρύκλεια» των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» κ. Εφη Στρειδά αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλουν να προβάλλουν και να ενημερώσουν τις γυναίκες για θέματα που τους αφορούν, παρουσίασε αναλυτικά το βιογραφικό των ομιλητριών και τόνισε ότι, το έργο τους, μας κάνει υπερήφανους.

Μετά την παρουσίαση των ομιλιών η κ. Στρειδά μιλώντας στις «Αναμνήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων:

Η δρ. Λορέιν Χρυσομάλη μίλησε για τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης των γυναικολογικών καρκίνων. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα για την παρουσίαση των τριών επιστημόνων. Μάθαμε πολλά πράγματα για τα σημάδια που πρέπει να προσέχουμε στο σώμα μας, τις θεραπείες που υπάρχουν και βγαίνουμε όλες κερδισμένες, αποκομίζοντας χρήσιμες συμβουλές. Ευχαριστούμε το Γενικό Προξενείο για την παραχώρηση του χώρου. Θεωρήσαμε ότι αυτή ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία που θα ενδιέφερε τις γυναίκες και την υλοποιήσαμε με την συνεργασία των γιατρών. Απο ότι είδατε αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε και άλλες καρέκλες. Στο μέλλον θα κάνουμε περισσότερες παρόμοιες εκδηλώσεις».

Στη δεξίωση που ακολούθησε προσφέρθηκαν ορεκτικά, ποτά και αναψυκτικά, προσφορά του οργανισμού «Bright USA» καθώς και το εστιατορίου «Μαρία» απο το Μπέισαιντ.

Η δρ. Στέλλα Λυμπέρη αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του καρκίνου της μήτρας. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press
η δρ. Καθρίν Οικονόμου. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press
H πρόεδρος του τμήματος 36 «Ευρύκλεια» των Θυγατέρων της Πηνελόπης κ. Εφη Στρειδά παρουσίασε τις τρεις ομιλήτριες και αναφέρθηκε στα σχέδια του τμήματος για το μέλλον. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press
Αποψη του ακροατηρίου, που παρακαλούθησε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των τριών επιστημόνων, στην αίθουσα του Γενικού Προξενείου. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.