ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να γιορτάσουμε, αλλά και να δείξουμε στους Έλληνες εκτός ΗΠΑ ότι εμείς μπορούμε να βρεθούμε σε έναν χώρο όλοι μαζί, να συζητήσουμε πολιτισμένα αλλά και να ακούσουμε διαφορετικές απόψεις. Όλα αυτά με μουσικές που αγαπάτε και φαγητά που λατρεύουμε», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο διακριμένος τενόρος Δημήτρης Γιούση Τσινόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει το καλλιτεχνικό σκέλος της ανοιχτής συνεστίασης με κεντρική ομιλήτρια την πρώην υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η εκδήλωση όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διοργανώνεται από την οργάνωση Φίλων ΣΥΡΙΖΑ ΝΥ και θα λάβει χώρα το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 στις 6:00 το απόγευμα, στο φιλόξενο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στη διεύθυνση 20 – 41 Steinway Street, στην Αστόρια.

Πρόκειται για την πρώτη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνεται στη Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης μετά την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για την ψήφο των ομογενών και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη, καθώς θα παντρέψουν το πολιτικό γεγονός με ένα υψηλής ποιότητας πολιτιστικό και συνάμα γαστρονομικό γεγονός.

Ο διακριμένος τενόρος Δημήτρης Γιούση Τσινόπουλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο Δημήτρης Γιούσης Τσινόπουλος, ο οποίος είναι ένα από τα ιδρυτικά και συνάμα ηγετικά στελέχη της Hellenic American Opera Company (HAOC) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στις «Αναμνήσεις» αναφέρθηκε στη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης, την Ελληνική οπερετική μουσική καισ τα μελλοντικά σχέδιά του.      

Ερώτηση:  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Βραδιάς Ελληνικής όπερας» στο Lincoln Center, στη συναυλία που οργάνωσε τον περασμένο Νοέμβρη το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, θα έχεις την ευκαιρία να εμφανιστείς ξανά στην Αστόρια, σε εκδήλωση-συνεστίαση του ΣΥΡΖΑ ΝΥ. Πες μας δύο λόγια για αυτή την εκδήλωση και τη συμμετοχή σου εκεί.

Απάντηση: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, όντως ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση στο Lincoln Center, όλοι από το Hellenic American Opera Company (HAOC), είμαστε πολύ περήφανοι, για μία ονειρεμένη βραδιά, αλλά και για το γεγονός ότι μπορέσαμε και εμείς να βοηθήσουμε την εξαιρετική οργάνωση, το Hellenic Relief Foundation!

Όσο για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά ως καλλιτέχνης θεωρώ ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, καθότι θα ερμηνεύσω κυρίως μουσική από Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, κάτι το οποίο είναι αρκετά καινούργιο για μένα.

Οπότε είναι, θα μπορούσα να πω και μία πρόκληση, καθότι το Ελληνικό κοινό με ξέρει πιο πολύ από την πλευρά της Ελληνικής οπερατικής μουσικής. Τώρα, όσο αφορά την εκδήλωση, θεωρώ ότι είναι μία εκπληκτική ευκαιρία οι ομογενείς να γνωρίσουμε και να ακούσουμε και την άλλη πλευρά του πολιτικού νομίσματος, αλλά και την ευκαιρία να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα τα οποία τους απασχολούν. Όλα αυτά βέβαια με τη συνοδεία καταπληκτικού φαγητού και μουσικής!

Η σοπράνο Νίνα Κασσή. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ερώτηση:  Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν μαζί σου σε αυτή τη μουσική παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ ΝΥ; Έχεις ξαναδουλέψει μαζί τους; Δυο λόγια για τους συνεργάτες σου.

Απάντηση: Είμαι τρομερά χαρούμενος να έχω στο πλευρό μου, δύο εξαίρετους καλλιτέχνες. Τη σοπράνο, Νίνα Κασσή αλλά και τον πιανίστα, Τζέστιν Πάϊπερ. Δύο πραγματικά χαρισματικοί άνθρωποι που τους γνωρίζω χρόνια και έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Να σημειώσω ότι και οι δύο είναι ενεργά μέλη του HAOC.

Η Νίνα έχει εκτενέστατη εμπειρία στην ερμηνεία Θεοδωράκη και Χατζιδάκι καθότι έχει κάνει αρκετές συναυλίες στο παρελθόν στην Ελλάδα με μία από τις πιο κοντινές συνεργάτριες του Μίκη Θεοδωράκη.

Ερώτηση:  Δυο λόγια για το πρόγραμμα που προετοιμάζετε για το Σάββατο 25 Γενάρη στο Κεφαλλονίτικο σπίτι.

Απάντηση: Όπως το συνηθίζουμε άλλωστε, έχουμε προετοιμάσει ένα τρομερά ενδιαφέρον πρόγραμμα. Κυρίως με συνθέσεις όπως ανέφερα πριν, από Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, αλλά και αποσπάσματα από αγαπημένες οπερέτες. Όλοι μας, ως μουσικοί του κλασικού ρεπερτορίου, θα δώσουμε μία διαφορετική πνοή σε μουσικά ακούσματα που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, μέσα πάντα στα πλαίσια των επιθυμιών των συνθετών

Ερώτηση: Πόσο σημαντικό είναι οι νέοι καλλιτέχνες, όπως εσύ και οι συνεργάτες σου, να παρουσιάζουν ποιοτικά μουσικά έργα καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών με συνοδεία πιάνου, τενόρου και σοπράνο; Είναι προετοιμασμένο το κοινό να δεχτεί τέτοιου είδους εγχείρημα και αν όχι θα βοηθήσει η προσπάθειά σας στην ποιοτική αναβάθμιση της ομογένειας. Τι σε διδάσκει η πρόσφατη εμπειρία σου με παρόμοιες παρουσιάσεις;

Ο πιανίστας Τζέστιν Πάιπερ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Απάντηση: Είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό να προωθούμε την άλλη πλευρά της Ελληνικής μουσικής, η οποία για πολλούς λόγους (κανένας λογικός όμως) έχει απαξιωθεί τα μάλα. Μία πλούσια μουσική παρακαταθήκη, 200 ετών και βάλε.

Ξεκινώντας από Μάντζαρο, ύστερα Καρρέρ, Σαμάρα, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Καλομοίρη, και φτάνοντας σε Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Μικρούτσικο. Πολλά ονόματα θα μου πείτε; Όχι, και λίγα λέω εγώ.

Έχουμε όλοι την υποχρέωση ως Έλληνες καλλιτέχνες, ειδικά εκείνοι που προέρχονται από τον κλασικό χώρο, να προάγουμε αυτή τη πλευρά διότι καλά τα μπουζούκια, τα δημοτικά και τα ρεμπέτικα, αλλά δεν είναι αυτή όλη η γκάμα της Ελληνικής μουσικής.

Εξάλλου το κοινό έχει δείξει ότι διψά για τέτοια μουσική, κάτι το οποίο το αποδεικνύουμε σε κάθε παράσταση μας, όπου δεν υπάρχει καμία κενή θέση 3 χρόνια τώρα, είτε στο Σταθάκειο (15 Μαρτίου 2020 η νέα μας συναυλία) είτε στο Λίνκολν Σέντερ, είτε στο Πανεπιστήμιο Μπαρντ

 Ερώτηση: Ποια είναι μελλοντικά σου σχέδια

Απάντηση: Το μέλλον φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, για μένα και το HAOC αλλά και την Ελληνική κλασική μουσική. Στις 15 Μαρτίου θα παρουσιάσουμε για 3ή παρακαλώ συνεχόμενη χρονιά της συναυλία μας, Greek Opera and the Greek Revolution. Μία εκδήλωση που κάθε χρονιά την αναβαθμίζουμε και το κοινό δεν σταματά να επιθυμεί να μας ακούσει. Πρέπει να ευχαριστήσω βέβαια την Ομοσπονδία και συγκεκριμένα δύο εξαίρετους ανθρώπους, τον Πρόεδρο, κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, και τον συμπρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως Βασίλειο Γκουρνέλο. Φέτος με τη βοήθεια τους θα έχουμε και άλλα μουσικά όργανα επί σκηνής!  Ύστερα από αυτή τη παράσταση συζητάμε για κάποιες συναυλίες εκτός ΝΥ.

Ερώτηση: Τι μήνυμα θα ήθελες να μεταφέρεις στους ομογενείς εδώ στην ΝΥ με την ευκαιρία της συνέντευξής μας σήμερα στις «Αναμνήσεις»;   

Απάντηση: Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ομογενείς στην εκδήλωση μας στις 25 Γενάρη, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να γιορτάσουμε, αλλά και να δείξουμε στους Έλληνες εκτός ΗΠΑ ότι εμείς μπορούμε να βρεθούμε σε έναν χώρο όλοι μαζί και να συζητήσουμε πολιτισμένα αλλά και να ακούσουμε απόψεις διαφορετικές. Όλα αυτά με μουσικές που αγαπάτε και φαγητά που λατρεύουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.