Ενα όνειρο της Ομογένειας γίνεται πραγματικότητα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο

Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου με τον κ. Ηρακλή Αργυρίου της εταιρείας «Mega Contracting» μπροστά στην μακέτα του έργου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χάρη στην συστηματική δράση και στο όραμα των ηγετών του Παγκύπριου, πολύ σύντομα η Ομογένεια θα μπορεί να παρακολουθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δικό της θέατρο, αν όλα πάνε καλά και τα σχέδια εγκριθούν απο το αρμόδιο κοινοτικό συμβούλιο της Αστόρια.

Οι υπεύθυνοι του Παγκύπριου με επικεφαλής τον πρόεδρο Φίλιπ Κρίστοφερ και τους υπεύθυνους των τμημάτων, παρουσίασαν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο εστιατόριο «Διόνυσος» το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαίου 2019, τα σχεδιά τους για την υλοποίηση ενός οράματος και την δημιουργία θεάτρου που θα φέρει και το όνομα του αείμνηστου Νίκου Μουγιάρη, στην καρδιά της Αστόριας, στην 46η οδό μεταξύ των λεωφόρων Ντίτμαρς και 23η.

Για την γρήγορη υλοποίηση των σχεδίων, ο Παγκύπριος συνεργάζεται με την κατασκευαστική εταιρεία Mega Contracting Group, που ανήκει σε ομογενείς και μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και όπως ανακοίνωσε ο κ. Κρίστοφερ θα ενοικιάσει τον πρώτο όροφο αναγειρόμενης πολυκατοικίας με Condominiums, όπου και θα κατασκευαστεί το θέατρο. Το εμβαδόν του χώρου στον οποίο θα κατασκευαστεί το θέατρο φτάνει τα 8.700 τρτραγωνικά πόδια και η χρήση του θα είναι για δημόσια χρήση με προοπτική να μπορεί να ενοικιάζεται σαν χώρος και απο άλλες εθνικότητες για εκδηλώσεις και παραστάσεις ή ακόμα και επιδείξεις μόδας.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου κ. Φίλιπ Κρίστοφερ μαζί με τον γενικό πρόξενο της Κύπρου Αλέξη Φαίδωνος Βαντέ και τον Ανδρέα Χατζηιωάννου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παγκύπριος που ιδρύθηκε το 1975 διαθέτει εξι ενεργά τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του θεατρικού τμήματος, του χορευτικού, που διαθέτει και χορευτικό τμήμα για παιδιά με πάνω απο 160 μέλη, καθώς και 40μελή χορωδία. Το θεατρικό τμήμα παρουσιάζει διάφορες παραγωγές σε μηνιαία σχεδόν βάση. Κι όλα αυτά να συστεγάζονται σε ενα χώρο μόλις 1,800 τρατραγωνικών ποδιών.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Κρίστοφερ τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι «καταφέραμε να προσφέρουμε διάφορες παραστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα αλλά η εξεύρεση χώρων που θα φιλοξενούν τις παραστάσεις αυτές ήταν και παραμένει εμπόδιο.

Στην συνέντευξη ήταν παρών και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής ετειρείας Mega. Παρευρέθηκαν ακόμη και έδωσαν την πλήρη υποστήριξη στα σχέδια ο γενικός πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξανδρος Φαίδωνος Βαντέ και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Από αριστερά διακρίνονται ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Mega Contracting κ. Ηρακλής Αργυρίου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ, ο κ. Νίκος Τζιάζας και η Τατιάνα Δεληγιαννάκη-Κωνσταντινόπλ, που θα συνεργαστεί για την προβολή του έργου και τις δημόσιες σχέσεις. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Σε δηλωσή του στο «Anamniseis.net» ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Παγκύπριος αποτελείται από εξι τμήματα όπως το πολιτιστικό, το θεατρικό, το χορευτικό και το γυναικείο τμήμα και έχει ανάγκη να εξευρεθεί ενα ς χώρος στην Αστόρια για να μπορεί να τον χρησιμοποιεί όχι μόνο για πρόβες αλλά και για παραστάσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις. Αυτή είναι μια ευκαιρία που παρουσιάστηκε σε μας στην περιοχή της Ντίτμαρς Μπούλεβαρντ και στο ύψος του 46ου δρόμου, να κατασκευαστεί ενα θέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων, με τα τελευταία οπτικο-ακουστικά μέσα.

Ο λόγος που πραγματοποιήσαμε την συνέντευξη Τύπου σήμερα, ήταν για να κερδίσουμε τη υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής διότι πρέπει πρώτα να πάρουμε την έγκριση για τέτοια χρήση απο το κοινοτικό συμβούλιο. Θα είναι σε μια ανεγειρόμενη οικοδομή που θα περιλαμβάνει 139 διαμερίσματα τύπου «κοντομίνιουμς».

Ο πρώτος όροφος θα είναι του Παγκυπρίου και εκεί θα γίνει το θέατρο. Είναι ένα έργο που θα γίνει με την συνεργασία του Παγκύπριου και της κατασκευαστικής εταιρείας Mega Contacting Group και με την βοήθεια του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Κωνσταντινίδη αλλά και της κοινότητας θα φερουμε το έργο αυτό «εις πέρας».

Η μακέτα του έργου, όπως θα είναι μετά την ολοκλήρωσή του, οπότε και θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Νίκου Μούγιαρη. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Πρόκειται για έργο το κόστος του οποίου αναμένεται να φτάσει το ενα εκατομμύριο δολάρια και θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Νίκου Μούγιαρη. Θα ολοκληρωθεί 18 μήνες μετά την ημερομηνία έγκρισης για την κατασκευή του».

Ο κ. Ηρακλής Αργυρίου, εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Mega Contracting» τόνισε μιλώντας στο «Anamniseis.net» ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου ενα χρόνο, εφόσον εγκριθεί το σχέδιο της κατασκευής και μέσα σε 18 με 24 μήνες θα παραδοθεί για χρήση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.