Ελπίδα Μπασακύρου – Elpida Hope Bassakyros (1917 – 2018)

  0

  Η Ελπίδα Μπασακύρου το γένος Λιάκου (Elpida Hope Bassakyros) το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 101 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Ο γιος της, π. Βασίλειος Μπασακύρος μετά την εκδημία της ανακοίνωσε την προσωπική του σελίδα στο Face Book τη θλιβερή είδηση.

  Η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου 2018, από τις 2.00 – 4.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο Τελετών «Dahill Funeral Home» στη διεύθυνση 2525 65th Street, Brooklyn, NY.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα λάβει χώρα το πρωί της Τρίτης, 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9.30 π.μ. στο ναό των Τριών Ιεραρχών στη διεύθυνση 1724 Avenue P, Brooklyn, NY.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο κοιμητήριο Cypress Hills Cemetery.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Σουζάνα και Δρ. Δημήτριο Μανή, π. Βασίλειο Μπασακύρο, τα εγγόνια, Δρ. Γεώργιο Μανή και Πέτρο Μανή, τη δισεγγονή Annie, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1917 στο Μπρούκλιν, ενώ οι γονείς της κατάγονταν από την Καστοριά και τη γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο αείμνηστος σύζυγός,  Ηλίας Μπασακύρος, είχε έρθει στη Νέα Υόρκη το 1939 και σε σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξε το δικό του κατάστημα «Elias Bassakyros Fine Furs» στο Μανχάταν το οποίο το διατήρησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

  Η Ελπίδα και ο Ηλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 1941 χόρεψαν το Χορό του Ησαϊα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά την Σουζάνα και τον π. Βασίλειο και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους.

  Τα πρώτα χρόνια μετά το γάμο η αείμνηστη δεν εργαζόταν, αλλά μετά το θάνατο του συζύγου της το Δεκέμβρη 1986 εργάστηκε για εννέα συναπτά έτη ως βοηθός δασκάλα στο Ημερήσιο Σχολείο των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν και απολάμβανε της αγάπης των μαθητών και των δασκάλων.

  Η αείμνηστη ήταν ενάρετη και στοργική μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά. Ήταν μεγαλόψυχη και γενναιόδωρη και αγαπούσε όλον τον κόσμο.

  Ο θάνατός της έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση τόσο στα μέλη της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν, όσο και της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που υπηρετεί ο γιος της Αρχιμανδρίτης, π. Βασίλειος Μπασακύρος.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.