ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης ακολουθώντας την παράδοση διοργανώνει και εφέτος σε τέσσερις διαφορετικές πολιτείες τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελληνικών Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών.

Οι εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Αν και οι εκδηλώσεις διαφέρουν ως προς τους ομιλητές και τους πρωταγωνιστές, εν τούτοις έχουν κοινό χαρακτήρα και εξυπηρετούν τον κοινό σκοπό και συγκεκριμένα τη διαιώνιση της ελληνικής γλώσσας και τη μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους μαθητές, στους γονείς, στους δασκάλους και στους διευθυντές των Ελληνικών Σχολείων της Μητροπόλεως και παρέχουν τη δυνατότητα στον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο να επιβραβεύσει την αριστεία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία και οι κοινότητες της Βόρειας Νέας Ιερσέης, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ.

Το απόγευμα της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 4.00 η Μητρόπολη θα διοργανώσει την καθιερωμένη γιορτή για τα σχολεία και τις κοινότητες της κοιλάδας του Ντελαγουέαρ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. θα διοργανωθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Βαλτιμόρης η Γιορτή των Γραμμάτων για τις κοινότητες της πολιτείας του Μέριλαντ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης θα ολοκληρωθούν με την εκδήλωση που θα διοργανωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5.00 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νόρφολκ και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία και οι κοινότητες της Βιρτζίνια.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.