ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Περιφέρεια της Ηπείρου και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων κατείχαν το κεντρικό περίπτερο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης «Ερμής» που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022 στις αίθουσες εκδηλώσεων του «Grand Marquis» στο Old Bridge της Νέας Ιερσέης.

Η έκθεση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και με το καλωσόρισμα του ιδρυτή και προέδρου της Έκθεσης Παύλου Κοτρότσιου.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι ομογενειακές εταιρείες που ασχολούνται με την εισαγωγή των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, καθώς επίσης και των εταιρειών που παράγουν ελληνικά προϊόντα.

Μεταξύ αυτών οι εταιρείες «Kontos Foods», «Grecian Delights», «776 Deluxe Foods», «Myrtali», «Mega Yeeros», «Dionysos Imports», «VIP International», «Stani», «Sirob Imports», «Vlore Bakery»,Οινοποιείο «ZOINOS», «Victory Foodservice», «Kokkos Premium Coffee» καθώς και άλλες αμερικανικές εταιρείες ασφαλειών και τροφίμων.  

Η έκθεση παρείχε την δυνατότητα στους εκθέτες και τους ομογενείς επιχειρηματίες να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να έχουν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους παραγωγούς.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με το επίσημο δείπνο το οποίο παρατέθηκε στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του «Grand Marquis». Το δείπνο είχε πανομογενειακό χαρακτήρα, καθώς παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κοινοτήτων της AHEPA, του Παν Γκριγκόριαν και των μεγάλων πανομογενειακών οργανώσεων από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης, της Πενσιλβάνιας και του Μέριλαντ.

Ο Πάυλος Κοτρότσιος με τους Κωνσταντίνος Μότσιο, Νίκο Στεργίου και τα άλλα στελέχη της “Mega Yeeros”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ιωάννα Κοτρότσιου καλωσόρισε τους τιμωμένους και τους προσκεκλημένους και παραχώρησε το βήμα στον διευθύνοντα σύμβουλο του «Improvement Authority in Middlesex County», κ. Τζέιμς Πόλο που για μια ακόμη φορά ανέλαβε και τον ρόλο του παρουσιαστή της βραδιάς.

Ο πρόεδρος της Εκθέσεως, Παύλος Κοτρότσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους εκθέτες και τους χορηγούς της Έκθεσης και τόνισε ότι «με την παρουσία και την υποστήριξή τους την κατέστησαν μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών».

Το περίπτερο της εταιρείας “General Mills Foodservice”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία αριστείας σε διάφορους τομείς της ζωής της ομογένειας.

Το βραβείο «Leadership Award» απονεμήθηκε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Τα βραβεία «Philotimo Award» απονεμήθηκαν στις κοινότητες του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης, του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης και του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης που εορτάζουν την 100ή επέτειο της Ιδρύσεώς τους.

Τα περίπτερα των εταιρειών “Pandora Soap”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα βραβεία «Public Service Award» απονεμήθηκαν στον φιλέλληνα ομοσπονδιακό βουλευτή Φρανκ Παλόν, στον κυβερνήτη της 5ης Περιφέρειας της AHEPA Σάββα Κυριάκου και στον σύμβουλο Τεντ Βήττα, στον πρώην πρόεδρο του 25ου Τμήματος της AHEPA, Αργύρη Αργειτάκο, καθώς επίσης και στους πρώην προέδρους του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, κ.κ. Κώστα Βέτσα, Στηβ Σιδεριά και Δημήτριο Λογοθέτη.

Ο κ. Φρανκ Παλόν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Κογκρέσο δεν μπόρεσε να παραστεί.

Την απονομή των βραβείων «Paideia Award» προλόγισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη και απονεμήθηκαν στην εκπαιδευτικό Μάγκυ Σταυριανίδη και στον ευεργέτη του Ελληνικού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν Χαράλαμπο Γερουλάνο.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος στο περίπτερο της “Myrtali Οrganic”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βραβείο «Hippocratic Award» απονεμήθηκε στον ομογενή Δρ. Ντένη Χατζηλιάδη (Denis Hadjiliadis)

Το βραβείο «Healthcare Hero Award» απονεμήθηκε στην ενδοκρινολόγο Dr. Reema Patel.

Αμέσως μετά ο κ. Παύλος Κοτρώτσιος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριος Δημητρίου απένειμαν βραβεία στους εκθέτες από την Ήπειρο, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους παλμό στην Έκθεση.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος στο περίπτερο της “Athena Sweets”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Φρογκάρης, πρόεδρος της VIP International. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Φρογκάρης, πρόεδρος της VIP International. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη της 31ης Έκθεσης Ερμής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Παύλος Κοτρότσιος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκθέτες από την Ηπειρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το περίπτερο της εταιρείας “Kontos Foods”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το περίπτερο της εταιρείας “Kontos Foods”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Παύλος Κοτρότσιος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Μιχάλη Τυρά και τα άλλα στελέχη της Victory Food Servises. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Ιγνάτιος Βασιλέλης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοκομικής εταιρείας “Στάνη”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Τάσος Ξύδης, ιδιοκτήτης του Κτήματος “Αναγέννηση” Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το περίπτερο της Ηπείρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Τζέιμς Πόλος, Ιωάννα Κοτρότσιου, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Παύλος Κοτρότσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την απονομή των βραβείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Παύλος Κοτρότσιος, αριστερά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Τζέιμς Πόλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, οι ιερείς και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων που τιμήθηκαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Παύλο Κοτρότσιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Ματαράγκας, Λου Κάτσος, Παύλος Κοτρότσιος, Αργύρης Αργειτάκος και Τεντ Βήτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Βέτσας, Παύλος Κοτρότσιος, Στηβ Σιδεριάς, ΜΙχάλης Ζαβόλας και Χρήστος Καραμάνος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Χαράλαμπος Γερουλάνος, Παύλος Κοτρώτσιος, Στέλλα Κοκόλη και Μάγγυ Σταυριανίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Τζέιμς Πόλος, Παύλος Κοτρότσιος, Χαράλαμπος Γερουλάνος, Στέλλα Κοκόλη, Μάγγυ και Πάνος Σταυριανίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης με την σύζυγό του Μάγγυ (τιμώμενη και τα παιδιά τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, Δρ, Ντένης Χατζηλιάδης, Παύλος Κοτρότσιος και Δρ. Ηλίας Ηλιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ευεργέτης Χαράλαμπος Γερουλάνος με την οικογένειά του και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ευεργέτης Χαράλαμπος Γερουλάνος με την οικογένειά του και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση της ενδοκρινολόγου Dr. Reema (Salat) Patel. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Τζέιμς Πούλος, Παύλος Κοτρότσιος και ο πολιτειακός γερουσιαστής του Μέριλαντ Σπύρος Μαντζαβίνος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ, Δημήτρης Δημητρίο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εκθέτες από την Ήπειρο που τιμήθηκαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο της Έκθεσης “Ερμής” Παύλο Κοτρότσιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.