ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και η Ερμιόνη Κατσίφα, αδελφή του αδικοσκοτωμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι επίτιμοι τελετάρχες της παρελάσεως για την 198η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 14ης Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2019 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Ερωτηθείς για τους τελετάρχες ο κ. Γαλάτουλας επεσήμανε ότι την προσεχή εβδομάδα – το πιο πιθανόν – το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=FIez59nNwBw&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Η συμμετοχή στην συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, όσο και ο κ. Γαλάτουλας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Παράλληλα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων και άλλων νέων.

Ο κ. Μεϊμάρογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη συμμετοχή του ιερατικού προϊστάμενου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου σε όλες τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις, καθώς επίσης και του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Νικολάου Καζαριάν.

Από αριστερά οι Δρ. Νικόλαος Μεζίτης, Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου, Νίκος Μπάρδης, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Πέτρος Γαλάτουλας, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νομική Καστανά και Δημήτριο Παλιούρα.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του ιστορικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και τόνισε ότι οι γιατροί θα πρωτοστατήσουν τόσο με καταχωρήσεις στο λεύκωμα όσο και με κρατήσεις δύο τραπεζιών για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν.

Ο υπεύθυνος του Λαχείου Νίκος Μπάρδης ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εισπράξει τις δέκα επτά πρώτες χιλιάδες δολάρια για το Λεύκωμα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της Τριανταφυλλιάς Σπυροπούλου

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας του Μάντζαρου από την Κέρκυρα και τόνισε ότι το βράδυ της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2019 και ώρα 8.00 μ.μ. θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο αμφιθέατρο του Aviation High School στη διεύθυνση 45-30 36th St, Long Island City, NY 11101.

Η οργανωτική επιτροπή της συναυλίας έχει ορίσει και ένα συμβολικό εισιτήριο της τάξεως των $20.00 ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ομογενείς να απολαύσουν μια μουσική πανδαισία.

Η β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά αναφέρθηκε στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών και τόνισε ότι έχουν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις για τις άδειες και προέβλεψε ότι φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του 25ου Τμήματος “Δελφοί” της AHEPA Λου Κατσού.

Η υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτιστικών Αυγερινή Κατέχη αναφέρθηκε στο διαγωνισμό ομορφιάς και γνώσεων για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας και τόνισε ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή οκτώ κορίτσια. Ο διαγωνισμός θα θάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2019, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην όπερα για το Μάρκο Μπότσαρη την οποία θα παρουσιάσουν το βράδυ της Κυριακής, 24 Μαρτίου 2019 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.  

Η Σοφία Στρουμπάκη, υπεύθυνη του λαχείου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της επιτροπής και κάλεσε τους ομογενείς να συμβάλλουν στη διάθεση και πώληση των λαχείων, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς πόρους της παρέλασης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Πέτρος Γαλάτουλας αναφέρθηκε στο άγημα των Ευζώνων και τόνισε ότι στην τελευταία πανομογενειακή θα συμμετάσχουν είκοσι εύζωνες που θα έρθουν από τη Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Γαλάτουλας κάλεσε τους Συλλόγους και τις κοινότητες να δηλώσουν εγκαίρως τις συμμετοχές και να προσφέρουν τη συμβολή τους τόσο στο λεύκωμα όσο και στις πωλήσεις των λαχείων, καθώς επίσης και στο επίσημο δείπνο, το οποίο θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 13 Απριλίου στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν o κυβερνήτης της AHEPA Δημήτρης Παμπούκης, ο πρόεδρος του 25ου Τμήματος της AHEPA, Λου Κάτσος, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Νικόλαος Μεζίτης, ο οποίος είχε έρθει από το Οχάιο, η Ελένη Ψαρά, ο Πολ Κοτρώνης και άλλα στελέχη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Αγίου  Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς, Νικολάου Καζαριάν, ο οποίος ανέφερε ότι είναι γαλλικής καταγωγής και ότι στην παρέλαση θα συμμετάσχει και η κοινότητα μετά από πέντε χρόνια αποχής.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Τιμολέων Κόκκικνος, π. Νικόλαος Καζαριάν, Γρηγόρης Νοδάρος και Γιάννης Νικολόπουλος.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας η οποία ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην έδρα από αριστερά διακρίνονται οι Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου, Νίκος Μπάρδης, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Πέτρος Γαλάτουλας, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νομική Καστανά και Δημήτριος Παλιούρας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.