Απονομή υποτροφιών στην 113η επέτειο της Παλλημνιακής Αδελφότητας Ν. Υ. (βίντεο)

0
Το χορευτικό της Παλλημνιακής Αδελφότητας, Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ήφαιστος» και το Γυναικείο Τμήμα «Μαρούλα» το βράδυ του Σαββάτου, 2 Μαρτίου  2019, διοργάνωσαν στο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ την ετήσια χοροεσπερίδα μετά δείπνου στο πλαίσιο της οποίας γιόρτασε την 113 επέτειο της ιδρύσεώς του.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως της Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας ο οποίος συνεχάρη την Αδελφότητα για το ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά. Παράλληλα κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η επιτροπή παρελάσεως στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Νικόλαος Τραγαράς έκανε μια σύντομη αναδρομή στην 113ετή πορεία της Αδελφότητας και εστίασε την προσοχή του στο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο του Συλλόγου και στην αέναη προσφορά του στη Λήμνο.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=i8l-XeOfFfM” width= https=”yes”]

Ο γραμματέας του Συλλόγου και συνάμα υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής της χοροεσπερίδας Αργύριος Μακρής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής καθώς επίσης και για τους αγγελιοδότες του λευκώματος.

Το χορευτικό του Συλλόγου επί τω έργω

«Όταν οι πρωτοπόροι Λημνιοί έθετα τα θεμέλια της Αδελφότητας το 1906 εργάστηκαν για το κοινό καλό με παραδειγματικό ζήλο. Η συνέχιση όμως του έργου αυτού απαιτεί ενεργό συμμετοχή, άοκνη εργασία, ανιδιοτέλεια και προ πάντων αγάπη, ομόνοια και κατανόηση μεταξύ όλων για το συμφέρον του συλλόγου», επεσήμανε ο κ. Μακρύς καλώντας τους συνδαιτυμόνες να παροτρύνουν τα παιδιά τους να πλαισιώσουν το Σύλλογο.

Στη συνέχεια απένειμαν τις υποτροφίες στον Αλέξανδρο Μακρή, που σπουδάζει στο Farmingdale State College, στην Κέλυ Ντέιβιντσον, που συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο τις Πενσιλβάνιας και στον Στέλιο Παπάζογλου που σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στο Northeastern University. Μια υποτροφία ήταν προσφορά του ζεύγους Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη.

Το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε τις παραδοσιακές στολές και τους χορούς της Λήμνου.

Αμέσως μετά ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Γρηγόρη Μανινάκη.

Σε πρώτο πλάνο ο ΝΙκόλαος Τραγαράς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας.
Ο Αργύρης Μακρής με το γιο του Αλέξανδρο.
Ο πρόεδρος της Παλλημνιακής Αδελφότητας “Ηφαιστος”, Νικόλαος Τραγαράς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.