Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπαρης *

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Μοναδικές στιγμές βίωσαν οι ομογενείς του Νιτρόιτ και του Τρόι του Μίσγκαν το Σαββατοκύριακο (12 και 13 Μαρτίου 2022), διότι είχαν ανάμεσά τους τον νέο γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, την Πρόξενο Γεωργία Τασιοπούλου και την προξενική υπάλληλο Κωνσταντίνα Ταγκλή, καθώς επίσης και τον Μητροπολίτη Ντιτρόιτ, κ. Νικόλαο.

Πρόκειται για την παρθενική επίσκεψη της νέας ηγεσίας του Προξενείου, η οποία απέκτησε ουσιαστικό χαρακτήρα και προλείανε το έδαφος για μελλοντικές επισκέψεις με στόχο την αλληλογνωριμία και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των ομογενών που σχετίζονται με τις προξενικές υπηρεσίες.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν προς τιμή του Γενικού Προξένου και των υπολοίπων προσκεκλημένων είχαν πανομογενειακό χαρακτήρα και η επιτυχία τους οφείλεται στην άψογη συνεργασία των εθνικοτοπικών φορέων και των κοινοτήτων του Μίσιγκαν.

Ο π. Παύλος Πατίτσας, ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ Νικόλαος και ο γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο του Μίσιγκαν στην πόλη του Ντιτρόιτ, όπου και τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Τζιμ Ανδριωτάκης, η κυρία Joan Deronne διευθύντρια, ο κ. Λου Παυλίδης υπεύθυνος ανακαίνισης του Μουσείου (facility manager), η κυρία Kathryn Dimond interim Museum director, ο κύριος Evan Τασιόπουλος creative director, η κυρία Gina Τέκος archivist, Elena Κερασιώτη director of public relations.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, ιδιαίτερα από τις φωτογραφίες από παλιές συνεστιάσεις των δεκαετιών του 40 και του 50, από τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τον αργαλειό, την έκθεση για την προσφορά των Ελληνοαμερικανών του Ντιτρόιτ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπως και την Κρητική γωνιά, κ.α.!

Στην συνέχεια οι επισκέπτες παρακάθησαν στο γεύμα που παρέθεσε στο γνωστό εστιατόριο «Pegasus» του Greektown, ο ιδιοκτήτης του και μέγας χορηγός του Μουσείου, ο Ηπειρώτης Τζιμ Πάπας

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεωργία Τσαιοπούλου, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, Kathrin Dimond, Έλενα Κερασιώτη, Κωνσταντίνα Τάγκλη, Δημήτρης Ματσαμάκης και Λου Παυλίδης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.

Ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση στο κοινοτικό κέντρο του ναού του Αγίου Ιωάννη στο Sterling Heights του Νιτρόιτ, στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 100 ομογενείς οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του γενικού Προξένου και τους χαιρετισμούς των επισήμων και απηύθυναν άπειρες ερωτήσεις προς τον κ. Γενικό Πρόξενο και προς την πρόξενο κ. Γεωργία Τασιοπούλου.

Όσο κρατούσε η εκδήλωση στο χώρο εστιάσεων της ενορίας, η κυρία Ταγκλή διεκπεραίωνε διοικητικές προξενικές πράξεις όπως πληρεξούσια, εκδόσεις διαφόρων πιστοποιητικών, παράδοση διαβατηρίων κλπ.  Εξυπηρετήθηκαν πάνω από 15 συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να μεταβούν στο Σικάγο που σημειωτέων είναι 230 μίλια μακριά και οι περισσότεροι θα έπρεπε να πάρουν δια αυτόν τον λόγο άδεια!

Το βράδυ του Σαββάτου, το American Hellenic Congress παρέθεσε δείπνο προς τιμή του κ. Γενικού Προξένου στο ξενοδοχείο Marriott, Troy, παρεβρισκομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ντητρόιτ Νικολάου, του Πρωτοπρεσβύτερου του Αγίου Νικολάου, Troy, π. Παύλου Πατίτσα, του ύπατου Κυβερνήτη της AHEPA, κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου και άλλους περίπου 30 εκλεκτούς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες αδελφοί Ιωάννης και Κωνσταντίνος Καούνας, ο επιχειρηματίας Ντένης Κεφαλληνός, ο γιατρός και επίτιμος πρόεδρος του AHC κ. Δημήτρης Πάλλας, ο γιατρός κ. Ιωάννης Μακρής, το ζεύγος ιατρών κ.κ. Ζεστού, ο αντιπρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ιωάννης Μαράκης, ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Τσάλης εκπρόσωπος του συλλόγου Ικαριωτών και άλλοι. Μέγας χορηγός του δείπνου ήταν ο επιχειρηματία Γεώργιος Δημόπουλος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Λου Παυλίδης, Κωνσταντίνα Τάγκλη, Δήμητρα Κουμπαράκη, Γεωργία Τασιοπούλου, Kathrin Dimond, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, Έβαν Τασιόπουλος,, Joan Deronne , Τζιμ Ανδριωτάκης και Δημήτρης Ματσαμάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.

Την Κυριακή, ο κ Γενικός με την οικογένεια του παρέστησαν στην λειτουργία στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου στο Troy προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ντιτρόιτ, κ. Νικολάου. Μετά την περιφορά των Εικόνων στην οποία έλαβε μέρος και ο κύριος Γενικός με μία εικόνα του Αγ. Νικολάου, δωρεά του κοινοτικού συμβουλίου.  

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το γεύμα που παραχωρήθηκε από το μέλος του συλλόγου μας και χορηγό του AHC, γνωστό επιχειρηματία κύριο Ντένη Κεφαλληνό με καταγωγή από την Ζάκυνθο!

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της AHEPA, του Συλλόγου Ικαριωτών, Συλλόγου Χιωτών, Συλλόγου Ρουμελιωτών, Συλλόγου Κρητών, Συλλόγου Ηπειρωτών, Συλλόγου Θεσσαλών, Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων Μίσιγκαν, Φοιτητικούς Συλλόγου Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτειακού Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Oakland University, Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Wayne State University, Συλλόγου Ελληνικού Μουσείου Ντιτρόιτ, του Συλλόγου Επιχειρηματιών Greektown Ντιτρόιτ, Συλλόγου Ελληνικής Παρέλασης Ντιτρόιτ, Συλλόγου Κυπρίων Μίσιγκαν.

  • Ο Γιάννης Κατσίμπαρης είναι πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής και συνάμα αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Κογκρέσου του Μίσιγκαν που ιδρύθηκε το 1964.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Κατσύμπαρης, Δημήτρης Ματσαμάκης, Εμμαουήλ Κουμπαράκης και Γωεργία Τασιοπούλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Σε πρώτο πλάνο η κ. Γεωργία Τασιοπούλου, ενώ απαντά στις ερωτήσεις του κοινού. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Ο γενικός Πρόξενος του Σικάγου Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ενώ υποδέχεται τους ομογενείς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Στο βήμα ο Δημήτρης Ματσδαμάκης και ο Εμμανουήλ Κουμπαράκης με την Γεωργία Τασιοπούλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Ο γενικός Πρόξενος Σικάγου Εμμανουήλ Κουμπαράκης και ο π. Νικόλαος Κυρίτσης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Καούνας, Ιωάννης Καούνας, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, γενικός Πρόξενος και Ντένης Κεφαλληνός. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Απο αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Ματσαμάκης, Εμμανουήλ Κουμπαράκης και Ιωάννης Μαράκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Ο γενικός Πρόξενος του Σικάγου με την σύζυγό του Γεωργία Τασιοπούλου και τα κορίτσια τους Αλεςξάνδρα και Δήμητρα, και ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ ΝικόλαοςΦωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Ο γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης με τον Μητροπολίτη Ντιτρόιτ Νικόλαο, και τους ιερείς, π. Νικόλαο Κυρίτση και π. Παύλο Πατίτσα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Στιγμιότυπο από την περιφορά των εικόνων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Από αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Κατσίμπαρης, ο γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης και ο Ορέστης Καλτσούνης, πρώην πρόεδρος Ηπειρωτικού Συλλόγου Μίσιγκαν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Γιάννης Κατσίμπαρης και ο γενικός Πρόξενος Σικάγου Εμμανουήλ Κουμπαράκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιάννη Κατσίμπαρη. Μάριου Μίχα.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αγαθή Κεφαλληνού, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, Γεωργία Τασιοπούλου και Ντένης Κεφαλληνού. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
Ο επιχειρηματίας Ντένης Κεφαλληνός και ο γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μάριου Μίχα.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.