ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς το βράδυ της Τετάρτης, 16 Μαρτίου 2022, αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα «Λίμπερτι» του Νιούαρκ, όπου τους υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Στέφανος Ευαγγελόπουλος με άλλα στελέχη.

Το Άγημα των Ευζώνων, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομογένειας και στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας και όλα τα έξοδα καλύπτονται από την Ομοσπονδία και τις δωρεές των ομογενών επιχειρηματιών της περιοχής.

Σήμερα, Πέμπτη, το άγημα ξεναγείται στα αξιοθέατα της Φιλαδέλφειας και το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσουν οι ομογενείς προς τιμή τους. Το βράδυ θα επισκεφθούν την ιστορική κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Γουίμινγκτον Ντελαγουέαρ και θα παραστούν στην γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα διοργανώσει το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο με άλλους φορείς της κοινότητας

Εορταστικό Τριήμερο

Οι εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής. Το λέμε και το υπογραμμίζουμε αυτό διότι κάθε σχολείο, κάθε φορέας και κοινότητα της τριπολιτειακής περιοχής διοργανώνουν τις δικές τους γιορτές οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Αύριο Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, το άγημα των Ευζώνων θα παραστεί στην καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό του Δημοτικού Μεγάρου της Φιλαδέλφειας και στην τελετή για την ανακήρυξη από τον Δήμαρχο της 20ής Μαρτίου 2022 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την Φιλαδέλφεια. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, οι τελετάρχες της παρελάσεως, οι ηγέτες της Ομοσπονδία και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών οργανώσεων, καθώς επίσης και χορευτικά.

Μετά το πέρας της τελετής θα  ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στα ιστορικά κτίρια «Independence Hall» και  «Liberty Bell» και δεξίωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου και των προσκεκλημένων στο φημισμένο πλωτό εστιατόριο «Moshulu».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει της Ακολουθίας των Χαιρετισμών που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πεσιλβάνιας.

Αμέσως μετά θα διοργανώσουν την Ελληνική Βραδιά στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων “Adelphia” στην διεύθυνση 1750 Clements Bridge Road, Deptford, N.J., η οποία είναι αφιερωμένη στην νεολαία και έχει έντονο ερανικό χαρακτήρα.

Το βράδυ του Σαββάτου, 19ης Μαρτίου 2022 και ώρα 6.00 μ.μ. θα παρατεθεί στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων “Adelphia” στην διεύθυνση 1750 Clements Bridge Road, Deptford, N.J. το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, με παρουσιάστρια την πρώην βουλευτή Έλενα Παναρίτη.

Κατά την διάρκεια του δείπνου θα απονεμηθεί το Βραβείο της Ελευθερίας στον τέως ύπατο Πρόεδρο της AHEPA και νυν πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Γιώργο Χωριάτη, καθώς και τα βραβεία «Μέγας Τελετάρχης» στην Γεωργία Αθανασοπούλου και «Τελετάρχης της 100ετίας» στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και στους ύπατους προέδρους της AHEPA και των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Δημήτριο Κόκοτα και Κάθυ Μπιζούκα, αντίστοιχα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής, 20ής Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσουν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Η μεγαλειώδης παρέλαση στην φημισμένη λεωφόρο «Ben Franklin Parkway» της Φιλαδέλφειας θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. με την συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.  Η παρέλαση θα ξεκινήσει με το τμήμα των τελεταρχών και των επισήμων προσκεκλημένων από την Φιλαδέλφεια και την ευρύτερη κοιλάδα του Ντελαγουεάρ. Θα ακολουθήσει το Τμήμα των Βετεράνων και οι οργανώσεις που εφέτος γιορτάζουν την 100η επέτειο της ιδρύσεώς τους, μεταξύ των οποίων και η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Φιλαδελφείας και οι ομώνυμες κοινότητες του Τρέντον και του Κλίφτον της Νέας Ιερσέης. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής θα λήξουν με την εκδήλωση με τα χορευτικά των κοινοτήτων και των συλλόγων που θα λάβει χώρα στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο  εορτασμός της 201ής επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης συμπίπτει με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την 100ή επέτειο της Ιδρύσεως της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, της AHEPA, και της 100ής επετείου της ιδρύσεως των κοινοτήτων του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης, του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον και του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Φιλαδέλφεια.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.