ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρήλθαν έξι χρόνια από την δυναμική παρέμβαση των Νισυρίων της Νέας Υόρκης στα πολιτικά δρώμενα στου νησιού και από την ημέρα που τα ηνία του Δήμου τα ανέλαβε ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστήμιου Κουλούμπια και πρώην πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος.

Παρήλθαν έξι χρόνια από την ημέρα που οι ομογενείς απέδειξαν ότι μπορούν και δικαιούνται να έχουν ισότιμο και μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την ανάπτυξη του νησιού.

Παρήλθαν έξι χρόνια από τότε που οι ομογενείς απέδειξαν ότι δεν είναι αστάθμητος παράγοντας – όπως είθισται να μας αποκαλούν όσοι φοβούνταν την ανυπόκριτη και άνευ ορίων αγάπη μας για τον τόπο – αλλά καθοριστικός παράγοντας για την πρόοδο του τόπου τους.

Αεροφωτογραφία της Τάβλας του Γιαλού στη Νίσυρο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Δήμου Νισυρίων.

Ο Δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος, μέσω ενός μηνύματος προς τους συμπατριώτες του στη Νίσυρο και σε όλον τον κόσμο κάνει τον απολογισμό της εξαετίας και εκπέμπει μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Παραθέτουμε το πλήρες μήνυμα του Δρα Χριστοφή Κορωναίου.   

Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη μεγαλειώδη νίκη της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (Π.Ε.Κ.Α.Ν.), στις 18 Μάη του 2014, με την πρωτοφανή διαφορά των 210 ψήφων. Μια νίκη που επήλθε και μετά την ιστορική απόφαση του πρωτοδικείου Κω να διαγράψει από τους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Νισύρου 149 παράνομα εγγεγραμμένους αλλοδαπούς από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο λαός της Νισύρου μας έδωσε μια καθαρή και ισχυρή εντολή, ο λαός της Νισύρου άλλαξε τη μοίρα του. Πίστεψε και αγωνίστηκε για μια ελπίδα που δεν διαψεύστηκε.

Εσείς οι ίδιοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, με την ψήφο σας, βάλατε τέλος στην εποχή της φθοράς, της παρακμής και της αδιαφάνειας. Έξι  χρόνια μετά και πάντα με στόχο τη Νίσυρο της προόδου και της δημιουργίας, όπως ξεκινήσαμε έτσι συνεχίζουμε.

Ενας μέρος του δρόμου που τσιμεντοστρώθηκε

Σήμερα η ΠΕΚΑΝ με έργα και πράξεις έχει οδηγήσει τη Νίσυρο μπροστά και προχωράει μπροστά με όραμα και σκληρή δουλειά.

Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, ενώ εμπεδώνουμε ένα νέο μοντέλο για την αποτελεσματική χρησιμοποίηση των χρηματοδοτήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου.

Είχαμε παραλάβει ερείπια και σήμερα η Νίσυρος έχει αλλάξει πλήρως σε όλα τα επίπεδα. Ξεφύγαμε από το μοντέλο διακυβέρνησης που ήταν βασισμένο στην διαπλοκή και την διαφθορά και εγκαταστήσαμε την πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Οι διαχωριστικές μας γραμμές με τα συμφέροντα που λυμαίνονταν το δήμο και που απέτυχαν να επανέλθουν παραμένουν ζωντανές και σταθερές.

Σήμερα με τα νέα εργαλεία για την ολοκλήρωση έργων υποδομών βαδίζουμε με σιγουριά και σταθερότητα. Ο επανασχεδιασμός των δομών του Δήμου μας και η στελέχωση του με νέους, μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οικονομολόγους, ανοίγει νέους ορίζοντες για την υλοποίηση έργων που ήταν δύσκολο να επιτευχθούν στο παρελθόν.

Όλα αυτά τα χρόνια ζούμε σε ένα εμπόλεμο κλίμα με τις συνεχείς καταγγελίες από τα οργανωμένα συμφέροντα που έχασαν τη τροφή τους, καταγγελίες και  υπονόμευση κάθε προσπάθειας που αποβλέπει στην πρόοδο του νησιού. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι ορισμένα κέντρα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας αναγκάσουν να υποχωρήσουμε στα σχέδια μας για αλλαγή, καταφέραμε να κάνουμε δράσεις και να πάρουμε στοχευμένα μέτρα που έδωσαν άλλη όψη στη Νίσυρο και ανάσα στην κοινωνία της Νισύρου.

Ο Νίκος Ανδριώτης, αριστερά και ο δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Σχεδιάσαμε, δουλέψαμε, συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε καθημερινά, με γνώμονα πάντα το καλό της μικρής μας πατρίδας, την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων της. Εργαστήκαμε σκληρά πάνω σε όλους τους άξονες που είχαμε προσδιορίσει στο πρόγραμμα μας και στα μικρά και στα μεγάλα θέματα και θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε βάλει τις βάσεις για ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Οι βάσεις για τις υποδομές όλων των οικισμών έχουν καλά στερεωθεί. Γνωρίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα στο άμεσο μέλλον με κυριότερο την υλοποίηση καίριων έργων.

Σήμερα, κοιτάζουμε μπροστά και αγωνιζόμαστε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες. Βάζουμε προτεραιότητες αναπτυξιακές και κοινωνικές για να πάμε μπρός. Η πολιτική μας έχει αξιακούς κώδικες με κοινωνικό πρόσημο. 

Με στρατηγική αντίληψη και όραμα πορευόμαστε.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας τους οποίους έχουμε την πεποίθηση πως με επιμονή και υπομονή θα κατακτήσουμε», καταλήγει το μήνυμα του Δημάρχου ΝΙσυρίων, Δρα Χριστοφή Ι. Κορωναίου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.