Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μπεμπής στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης

  Ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μπεμπής.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκοιμήθη εις Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μπεμπής, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021. Ηταν υπέρμαχος της Ελληνικής γλώσσας και της φιλοσοφίας.

  Ο π. Κ. Μπεμπής είχε υπηρετήσει την Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Ντάρμουθ, από το 1953 και για 58 συναπτά έτη, μέχρι την συνταξιοδότησή του.

  Όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούσαν για μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή και πάντα ο λόγος του περιστρεφόταν γύρω από τους Ελληνες Φιλόσοφους, όπως ο Ηράκλειτος. Μια από τις αγαπημένες του φράσεις άλλωστε ήταν η φράση: «τα πάντα ρει».

  Ήταν ένας ιερέας που το είδος τους τείνει να εκλείψει, καθώς κάθε οικογένεια της περιοχής τον θεωρούσε ότι αποτελούσε μέλος της οικογένειας.

  Η σχέση των μελών μιας τέτοιας οικογένειας ξεκινούσε από μικρή ηλικία, όταν οι γονείς τους τελούσαν το μυστήριο της βάπτισης. Κατόπιν θα τελούσαν τον γάμο τους και στην συνέχεια την βάπτιση των δικών τους τέκνων.

  Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο π. Κωνσταντίνος Μπεμπής είχε ανακηρυχθεί ως «Άνθρωπος της Χρονιάς» στο Ντάρμουθ το 2011 από την εφημερίδα «Τhe Standard Times».

  Είχε γεννηθεί στην Κρήτη και μετανάστευσε με την χήρα μητέρα του και τα δύο αδέρφια του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Εδώ σπούδασε στην Θεολογική Σχολή, νυμφεύθηκε και απόκτησε τέσσερα παιδιά και στο διάστημα της ποιμαντορίας του κήρυξε και εφάρμοσε τον λόγο του Κυρίου, υπηρετώντας με πάθος την Εκκλησία και φροντίζοντας με το παραδειγμά τους να εμπνέει τους πιστούς. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με την φιλανθρωπία, ιδρύοντας μεταξύ άλλο και οργάνωση για την βοήθεια των πτωχών.

  Ακόμα και στην δύσκολη για πολλούς όγδοη δεκαετία της ζωής του κατάφερε να δημιουργήσει έργο, μεταφέροντας την κοινότητα σε μια νέα τοποθεσία οικοδομώντας εναν νέο και ναό, μια σύγχρονη κοινότητα, αφήνοντας έτσι παρακαταθήκη για τις νέες γενεές.

  Πολλοί από τους θρησκευτικούς ηγέτες στην περιοχή θεωρούσαν τον π. Κωνσταντίνο ως Μέντορα και πάντα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα και το ήθος του.   

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.