Έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του ο ευπατρίδης Κωνσταντίνος Ουρανίτσας

  0
  Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας σε μια από τις παρελάσεις της ομογένειας στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας (Konstantinos (Gus) Ouranitsas), την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 65 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Ο πρόωρος θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στους συγγενείς και φίλους, καθώς επίσης και στον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» της Νέας Υόρκης, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος από διάφορα αξιώματα συμπεριλαμβανομένου και του ταμία.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού θα λάβει χώρα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο το μεσημέρι της Τρίτης, 14ης Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12.30 στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην διεύθυνση 337 East 74th Street στο Μανχάταν και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery», στην διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, Ν.Υ.

  Τους προσεχείς μήνες και μόλις ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας η οικογένεια θα διοργανώσει ειδικό μνημόσυνο προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε συγγενείς και φίλους να τιμήσουν τη μνήμη του.

  Ο θάνατός καταλυπεί την σύζυγό του Μαρία το γένος Κουταλίδη, τα παιδιά του Κωνσταντίνο, Νέστορα και Μαρίνα, την μητέρα του Ελένη Ουρανίτσα, την πεθερά του Μαρίνα Κες, την αδελφή του Βασιλική Τουρλούκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας με την σύζυγό του Μαρία και τα παιδιά του Κωνσταντίνο, αριστερά, Μαρίνα και Νέστορα. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Ουρανίτσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1956 στον Βόλο, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Οι γονείς του Νέστορας (αείμνηστος) και Ελένη Ουρανίτσα έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον αείμνηστο Θεόδωρο, την  Βασιλική και τον Κωνσταντίνο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1963 οι γονείς του αποφάσισαν να έρθουν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

  Ο Κωνσταντίνος το 1988 χόρεψε τον Χορό του Ησαΐα στον ιστορικό ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Μαρία το γένος Κουταλίδη και έζησαν το μεγαλύτερο μέρος του έγγαμου βίου του στο Μανχάταν, όπου έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο, την Μαρίνα και το Νέστορα και τους παρείχαν την δυνατότητα να σπουδάσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια.

  Ο Κωνσταντίνος ασχολήθηκε όλη του την ζωή με την διαχείριση κτιρίου και από το 1986 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 διετέλεσε διευθυντής του “Liberty Court Condominium” στο Μπάτερι Παρκ του Μανχάταν.

  Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Ουρανίτσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ο αείμνηστος συνέβαλε τα μέγιστα στην εκκένωση για προληπτικούς λόγους του πολυώροφου κτιρίου και ενώ ο άλλοι έφυγαν αυτός παρέμεινε για να διαφυλάξει τις περιουσίες των ενοίκων της πολυκατοικίας.

  Ο αείμνηστος έχει ασχοληθεί έντονα με τα κοινά και έχει ευεργετήσει τόσο την κοινότητα του Μπάτερι Παρκ, όσο και τον Σύλλογο Ποντίων Κομνηνοί Νέας Υόρκης και έχει βραβευτεί για την πολυετή προσφορά του με το «Βραβείο Επιτευγμάτων Ζωής».

  Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας ήταν λάτρης της ελληνικής μουσικής και συνάμα του μπουζουκιού. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της ομογένειας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά του αυτές τις αρετές.

  Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας με την σύζυγό του Μαρία και τον γιο τους Κωνσταντίνο, κατά την διάρκεια του περσινού συλλαλητήριου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Ουρανίτσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο αείμνηστος ενέπνευσε με το παράδειγμά του και έδωσε το έναυσμα στον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνο να ασχοληθεί με τα κοινά. Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ, όσο και κατά την  διάρκεια της επιστροφής του στη Νέα Υόρκη προσέφερε τις υπηρεσίες του στις παρελάσεις της Φιλαδέλφειας και της Νέας Υόρκης.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο National Hellenic Student Association (NHSA) of North America (www.nhsaofamerica.org) για την δημιουργία ταμείου υποτροφιών στη μνήμη του, είτε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό  PANCAN, www.pancan.org.

  Όσοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους ή και να μοιραστούν τις αναμνήσεις του για τον αείμνηστο καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.caringbridge.org/visit/welovegus. 

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του στους συγγενείς και φίλους. Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.