Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό η Ελένη Γιανννούμη – Φόστερ, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών

  0
  Η Ελένη Γιαννούμη - Φόστερ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Απίστευτος ο θρήνος στην Φιλαδέλφεια, στην Νέα Υόρκη, καθώς επίσης στο Θολό Ποτάμι και στον Δαφνώνα και Χίου για την 43χρονη Ελένη Γιαννούμη – Φόστερ (Helen Foster), μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, που απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 17 Απριλίου 2021 στο νοσοκομείο «Doylestown Hospital» της Πενσιλβάνιας όπου νοσηλευόταν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες λόγω  του κορωνοϊού.

  Η Ελένη, όπως ανέφεραν τα αδέλφια της, ετοιμαζόταν να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, αλλά την μια μέρα πριν ανέβαλε το ραντεβού χωρίς ποτέ της να φανταστεί ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη  με τον κορωνοϊό. Στις 18 Μαρτίου 2021 εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια του κορωνοϊού, υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. 

  Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη στο προαναφερόμενο νοσοκομείο. Μετά από λίγες ημέρες υπέστη πνευμονία και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο σύζυγός της, τα παιδιά, οι γονείς και τα αδέλφια προσεύχονταν καθημερινά και ήλπιζαν να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να βγει νικήτρια.

  Η Ελένη Γιαννούμη – Φόστερ με τον σύζυγό της Μπράιαν (Ιωσήφ) Φόστερ και τους παιδιά τους Δημήτρη και Μελίνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της, τους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής, 23 Απριλίου 2021, και ώρα 10.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην διεύθυνση 900 S Trooper Rd, Jeffersonville, PA 19403 για να προσκυνήσουν την σορό της και εν συνεχεία (στις 10.00 π.μ.) να παρακολουθήσουν την Νεκρώσιμη Ακολουθία.

  Αμέσως μετά θα μεταβούν στο ιστορικό Κοιμητήριο Doylestown Cemetery στην διεύθυνση 215 E Court St, Doylestown, PA 1890 για να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό της και να της απευθύνουν στερνό αντίο.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Brian (Ιωσήφ) Foster, τα παιδιά της Δημήτρη και Μελίνα, τους γονείς της Δημήτριο Γιαννούμη και Αικατερίνη το γένος Μαμούνα, τα αδέλφια Μαρία και Σταμάτιο Μαμούνα, Ηλία και Lisa Γιαννούμη, τα γυναικαδέλφια, τους κουμπάρους, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Από αριστερά οι Μπράιν Φόστερ με τον γιο του Δημήτρη, η Ελένη Γιαννούμη – Φόστερ, ο Δημήτρης Γιαννούμης με την εγγονή του Μελίνα, οι νεόνυμφοι Lisa και Ηλίας Γιαννούμης, η Αικατερίνη Γιαννούμη με τον εγγονό της Γιάννη Μαμούνα, η Μαρία Μαμούνα με την την κόρη της Κατερίνα Μαμούνα κια ο Σταμάτιος Μαμούνας με την κόρη του Σταματία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1977 στην Φιλαδέλφεια όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της Δημήτριος Γιαννούμης και Αικατερίνη το γένος Μαμούνα, κατάγονταν από το Θολό Ποτάμι και τον Δαφνώνα της Χίου, αντίστοιχα. Αρχικά ήρθαν στον Καναδά και το 1970 ήρθαν στην Φιλαδέλφεια όπου έφεραν στον κόσμο τα τρία τους τέκνα, την Ελένη, την Μαρία και τον Ηλία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Τα παιδιά βαφτίστηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου εκκλησιάζονταν οι Θολοποταμούσιοι και κατ΄επέκταση οι Χιώτες.

  Ο Δημήτριος εργάστηκε στα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε το δικό του εστιατόριο, ενώ η Αικατερίνη ως μοδίστρα και παρείχαν την δυνατότητα στα παιδιά τους να επισκέπτονται τα καλοκαίρια την Χίο και να εξοικειωθούν με τις παραδόσεις του τόπου.

  Από αριστερά διακρίνονται οι Ελένη Γιαννούμη – Φόστερ, ο Δημήτριος Γιαννούμης, ο Ηλίας Γιαννούμης. η Αικατερίνη Γιαννούμη και η Μαρία Μαμούνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η αείμνηστη ήταν κομμώτρια και στις 10 Οκτωβρίου 2004 χόρεψε τον Χορό του Ησαΐα με τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Brian Foster. Η αγάπη του Μπράιαν για την Ελένη τον ώθησε να ασπαστεί την Ορθοδοξία, να βαφτιστεί και το όνομά του Ιωσήφ.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Μελίνα, 13 ετών και 10 ετών αντίστοιχα.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη τους για τις σπουδές των παιδιών της.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αιωνία της η μνήμη.

  Τα τρία πολυαγαπημένα αδέλφια, Ελένη Γιαννούμη – Φόστερ, αριστερά, Ηλίας Γιαννούμης και Μαρία Γιαννούμη – Μαμούνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Η Ελένη Γιαννούμη-Φόστερ την ημέρα του γάμου του αδελφού της Ηλία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Η Ελένη Γιαννούμη – Φόστερ σε μια πρόσφατη φωτογραφία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.