ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν όπου έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ο κ. Πρόεδρος και η ερίτιμος σύζυγός του κ. Άντρη, αφού προσκύνησαν στο Ι. Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής, ανήλθαν στην επίσημη Αίθουσα Υποδοχής, όπου αντηλλάγησαν εκατέρωθεν προσφωνήσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη, είπε, μεταξύ, άλλων, τα εξής: «Ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου επιφορτισμένος με την ευθύνη της διαποιμάνσεως των ορθοδόξων των ΗΠΑ, προσεύχομαι στον Θεό της αγάπης, της ειρήνης, της φιλανθρωπίας και της καταλλαγής, να μας αξιώσει όλους να δούμε ενωμένο το νησί, όπου ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, όλοι οι πολίτες του, αρμονικά συμβιούντες, θα απολαμβάνουν τα αγαθά της συμφιλίωσης, της ειρήνης, της αδελφοσύνης, της αγάπης, της οικονομικής προόδου και της ανάπτυξης». Του ευχήθηκε δε και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ενώ ανταλλάσσει χειραψία με τον συμπατριώτη του Κυριάκο Μυτίδη. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Ο Πρόεδρος, απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο, τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο τον βαθύτατο σεβασμό του ιδίου και συνόλου του κυπριακού λαού προς το σεπτό πρόσωπό του και ανεφέρθη διεξοδικά στις επίσημες διεξαχθείσες συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Τέλος, ο Πρόεδρος προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί επισήμως την μεγαλόνησο, όποτε το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ καλωσορίζει την Άντρη και το Νίκο Αναστασιάδη. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της Κύπρου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.