ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εγκάρδια και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του προέδρου της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκου Μπάρδη και του προέδρου του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής κ. Θοδωρή  Δουκάκη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η συνάντηση ήταν αν όχι η μόνη, τουλάχιστον μια από τις ολίγες συναντήσεις με εθνικοτοπικό χαρακτήρα που είχαν τα μέλη της πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στις Συνόδους Κορυφής και στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η Κερκυραία Πρόξενος Λάνα Ζωχιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρά το φόρτο εργασίας, όπως είπε ο πρόεδρος της Ιονίου και Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ήταν ευδιάθετος και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του αφιέρωσε πάνω από είκοσι λεπτά στους συμπατριώτες του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Θεόδωρος Δουκάκης, Γιάννης Δουκάκης, Λάνα Ζωχιού, Δρ. Κωνστταντίνος Κούτρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκου Μπάρδη.

Ερωτηθείς για τα θέματα της συζήτησης ο κ. Μπάρδης επεσήμανε ότι συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην Κέρκυρα και στα Διαπόντια Νησιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αφορούν και ταλανίζουν το νησί όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η πορθμιακή σύνδεση της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά Οθωνοί, Ερείκουσσα, Μαθράκι, τα ελικοδρόμια και το λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, το κοντινότερο σημείο της Κέρκυρας με τα Διαπόντια νησιά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση δόθηκε στην έλλειψη ογκολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Κέρκυρας Βορρά – Κέντρου – Νότου.  

«Ο Υπουργός δεν προέβη σε υποσχέσεις αλλά διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσει και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αναδείξει τα προβλήματα και βρεθούν λύσεις», επεσήμανε ο κ. Μπάρδης.

Ο Νίκος Μπάρδης ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της «Greek American» τον ενημέρωσε για το πρωτάθλημα το οποίο εισήλθε στην 4η Αγωνιστική του δώρισε μια φανέλα του Greek American 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.