ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης το πρωί της Πέμπτης, 14 Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη όπου έγινε δεκτός και συνομίλησε εγκαρδίως με τον γενικό Πρόξενο, Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Ο Δρ. Κούτρας τον ξενάγησε στο διατηρητέο σπίτι της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, τον σύστησε με το προσωπικό και τους ομογενείς που είχαν έρθει για τα ραντεβού τους και με έκδηλη την υπερηφάνεια του έδειχνε τα έργα που έχουν εκτελεστεί τα τρία τελευταία χρόνια με τον οβολό της ομογένειας.

Πρόκειται για μεγάλα και μικρά έργα μεταξύ των οποίων και οι δύο ανελκυστήρες, οι οποίοι ενώ εμφάνιζαν κόπωση και δυσλειτουργία από τις αρχές της προηγούμενες δεκαετίας και τα οποία είχαν κολλήσει στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας (δεξιά), ενώ ξεναγεί τον Μιχάλη Ταννούση στην αίθουσα αναμονή του Προξενείου η οποία διατηρεί την αρχική της μορφή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Κούτρας του έδειξε την πινακίδα που φέρει τα ονόματα των δωρητών και συγκεκριμένα του αειμνήστου Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος» και μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα έργα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα των προσπαθειών που καταβάλλουμε  για την αξιοποίηση των ανεξάντλητων δυνατοτήτων και των αστείρευτων δυνάμεων της ομογένειας για το καλό της ομογένειας, της Ελλάδα και της Κύπρου».

Ο Μιχάλης Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλκει την καταγωγή του από την κατεχόμενη Κερύνεια, ομιλεί καλά την ελληνική γλώσσα και το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας των δύο ανδρών έγινε στην ελληνική.

Ο Μιχάλης Ταννούσης (αριστερά) και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας στην αίθουσα έκδοσης διαβατηρίων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Ταννούσης ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη για το ενδιαφέρον του και την αγάπη για την ομογένεια και τον συνεχάρη για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενότητα και την ομοψυχία της ομογένειας καθώς επίσης και για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Προ τριών και πλέον μηνών ο Μιχάλης Ταννούσης  αποφάσισε να εισέλθει στον πολιτικό στίβο διεκδικώντας το αξίωμα του πολιτειακού βουλευτή της 64ης εκλογικής περιφέρειας του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και στις επικείμενες προκριματικές εκλογές, της 23ης Ιουνίου 2020  θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η έδρα αυτή κατέχεται από την ομογενή Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία στις εκλογές του 2020 θα διεκδικήσει την εκλογή της στην Ομοσπονδιακή  Βουλή.

Ο Μιχάλης Ταννούσης (αριστερά) ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα για τη φιλοξενία και την εγκάρδια συνομιλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και την εν λόγω έδρα τα περισσότερα χρόνια των δύο τελευταίων δεκαετιών την κατείχαν οι ομογενείς Μάθιου Μυρώνης και η Νικόλ Μαλλιωτάκη, εν τούτοις ο Μιχαλης Ταννούσης δεν επαναπαύεται στις δάφνες και δεν θεωρεί τίποτες δεδομένο.

«Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τους προεκλογικούς μας στόχους και να δώσουμε την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να διαπιστώσουν ότι έχουν οράματα και στόχους για την ανάπτυξη της περιοχής και το πιο σημαντικό μπορούμε να τους εκπροσωπήσουμε επάξια στην Πολιτειακή Βουλή», επεσήμανε ο Μιχάλης Ταννούσης, ο οποίος τα οκτώ τελευταία χρόνια διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Μπρονξ και του Στάτεν Αϊλαντ και υπήρξε ο συνήγορος των ανήμπορων και των αδικημένων.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα προσόντα και τις ηγετικές ικανότητες του συνομιλητή του και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Αποτελεί μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μένα που γνώρισα έναν νέο Έλληνα που έχει καταγωγή από την Κύπρο, έναν νέο άνθρωπο μορφωμένο, καταρτισμένο, καταξιωμένο στην αμερικανική κοινωνία και συνάμα καταξιωμένο μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας».

Ο Μιχάλης Ταννούσης με τους γονείς του Τόνυ και Καίτη και την αδελφή του Τζοβάνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τον βοηθήσουμε στον μεγάλο αγώνα που έχει μπροστά του στις προκριματικές εκλογές», κατέληξε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.