NEA ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες πελάτες, επιχειρηματίες και φίλοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου του ομίλου «Northeastern Group»  Γιάννη Χελιώτη και το απόγευμα της 20ής Δεκεμβρίου 2018,  προσήλθαν στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων του ομίλου στη διεύθυνση 695 Hempstead Turnpike, Franklin Square, NY 11010.

Τα εγκαίνια συνδυάστηκαν με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και παρείχαν τη δυνατότητα στους ομογενείς να συγχαρούν τον ιδρυτή της εταιρείας Γιάννη Χελιώτη και τη σύζυγό του Μαρίνα όχι μόνο για τα εγκαίνια, αλλά και το γεγονός ότι τα δύο τους τέκνα η Άννα και ο Δημήτρης στελέχωσαν τον όμιλο και προετοιμάζονται να παραλάβουν τα ηνία του ομίλου και να διατηρήσουν στο ακέραιο τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

Οι οικοδεσπότες και το προσωπικό υποδέχονταν με ευγένεια τους προσκεκλημένους και τους ξεναγούσαν στα γραφεία, τα οποία έχουν ως έμβλημα το Άστρο της Βεργίνας.

Ο Γιάννης και η Μαρίνα Χελιώτη με τα παιδιά τους Αννα και Δημήτρη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν παρόντες δύο γενιές πελατών και κυρίως πελάτες που από το 1985 μέχρι και σήμερα έχουν αναθέσει στον εν λόγω όμιλο την ασφάλεια των σπιτιών τους και των επιχειρήσεών τους.

Το 2018, όπως επεσήμανε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις «Αναμνήσεις» ο Γιάννης Χελιώτης ήταν έτος σταθμός, όχι μόνο λόγω της ολοκλήρωσης της ανακαίνισης, αλλά και λόγω του ότι προχώρησαν στη σύμπτυξη των δύο γραφείων του ομίλου και της μεταφοράς του προσωπικού και των υπηρεσιών από το Φλάσινγκ στα κεντρικά γραφεία στο Franklin Square του Λονγκ Αϊλαντ.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζής, ο οποίος εργάζεται στην ίδια εταιρεία από το 1977 και μέχρι πρότινος διηύθυνε το γραφείο του Φλάσινγκ μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενοποίηση των δύο γραφείων και μεταξύ άλλων τόνισε: «Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και μια καινούργια ευκαιρία και ο όμιλος «Northeastern Group» αγωνίζεται καθημερινά για να προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες στους ομογενείς και Αμερικανούς πελάτες τόσο στο θέμα των ασφαλειών, όσο και στον τομέα των δανειοδοτήσεων και των φορολογικών».

Η συνέντευξη

Ο Γιάννης Χελιώτης, είναι ευρύτερα γνωστός στην ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης λόγω της ενασχόλησής του με τα Λακωνικά Σωματεία, την Παλλακωνική Ομοσπονδία, με τις κοινότητες, καθώς επίσης με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και με την Επιτροπή Παρελάσεως. Η ενασχόλησή του με τα κοινά έδωσε το έναυσμα στην κόρη του Αννα Χελιώτη το Μάρτιο του 2010 να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, να στεφθεί Μις Ελληνική Ανεξαρτησία και να συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς για τα επιτεύγματα του 2018 ο κ. Χελιώτης επεσήμανε: «Η εταιρεία ξεκίνησε το 1985 με το πρώτο γραφείο πλησίον της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και με την  πάροδο του χρόνου εξελίχτηκε σε όμιλο. Το 2000 αγοράσαμε ένα ακίνητο στην περιοχή Franklin Square και το 2005 ανοίξαμε το δεύτερο γραφείο. Με την πάροδο του χρόνου γνωριστήκαμε στην περιοχή και αναπτύχθηκε το γραφείο. Το 2018 αποφασίσαμε να συμπτύξουμε τα δύο γραφεία για να είμαστε πιο αποδοτικοί και να εξυπηρετούμε την πελατεία μας καλύτερα».

Αναφερόμενος στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουν στους πελάτες του επεσήμανε: «Ειδικευόμαστε σε όλων των ειδών ασφάλειες, για ακίνητα, εστιατόρια, επιχειρήσεις. Επί πλέον συνεργαζόμαστε με ασφαλιστικές εταιρείες για να παράσχουμε διαφόρους τύπους «Surety Bonds» για εργολάβους που ασχολούνται με δημόσια έργα. Από πλευράς δανειοδοτήσεων συνεργαζόμαστε με τράπεζες της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της Αμερικής για την παροχή δανείων για αγορά ακινήτων».

«Έχουμε καλό όνομα στην αγορά το οποίο αποτελεί εγγύηση και μας παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ανταγωνιστικά προϊόντα στους πελάτες μας. Η πολυετής εμπειρία μας παρέχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες και να παράσχουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά».

Αναφερόμενος στην πελατεία του ομίλου επεσήμανε: «Έχουμε πελάτες από το 1985, το 1986 και το 1987 που παραμένουν πιστοί, καθώς επίσης και νεότερους, οι οποίοι όχι μόνο μας εμπιστεύονται, αλλά παροτρύνουν τους συγγενείς και φίλους να έρθουν κοντά μας.

Προσπαθούμε ότι πούμε στον πελάτη να ισχύσει. Αντίθετα από πολλούς άλλους τηρούμε συντηρητική πολιτική δεν λέμε στον πελάτη ότι θα στοιχίσει πέντε και στην πορεία να στοιχίσει δέκα. Προσπαθούμε να δώσουμε σωστές τιμές από την αρχή για να έχει ο πελάτη τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη για τα περιουσιακά του στοιχεία».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις τέσσερις περίπου δεκαετίες που ασχολείται με τις ασφάλειες επεσήμανε: «Τα δέκα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια ολόκληρη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα προγράμματα. Ειδικά για τους νέους ασφαλιστές τα πράγματα είναι πιο εύκολα, διότι έχουν τα προσόντα και μπορεί να αξιοποιήσουν καλύτερα τη σημερινή τεχνολογία και να είναι περισσότερο παραγωγικοί απ’ ότι είναι η δική μου γενιά. Όταν ξεκινήσαμε ήταν απαραίτητη η γραμματέας, ενώ σήμερα ο κάθε ασφαλιστής διεκπεραιώνει τα πάντα μόνος του».

Οικογένεια

O Γιάννης Χελιώτης γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας. Οι γονείς του, ο αείμνηστος Δημήτρης και η Άννα Χελιώτη, τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.  Ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές το 1976 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο «St John’s  University» με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε οικονομικά για έξι χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο στο Φαρμινγκντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ και συνέχισε τις διδακτορικές σπουδές στο Fordham University.

Ο Γιάννης Χελιώτης είναι νυμφευμένος με τη Μαρίνα το γένος Κουλούρη, που κατάγεται από το ίδιο χωριό και έφεραν στον κόσμο δυο παιδιά, την Άννα το 1991 και το Δημήτρη το 1996.

Η Άννα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο St. John’s University με ειδίκευση στη διαχείριση ασφαλιστικών συμβολαίων και συνάμα έχει πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες, ενώ ο Δημήτρης αποφοίτησε από Baruch College.

Εξωτερική άποψη των ανακαινισμένων γραφείων Northeastern Group.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.