Ευθύμιος Γ. Πάτρας – Efthimios G. Patras (1926 – 2018)

  0

  Ο Ευθύμιος Γ. Πάτρας (Efthimios G. Patras) την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών, στο Μπέισαϊντ του Κουίνς έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home», στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, Ν.Y. 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.30 π.μ. στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 150-05 12th Avenue, Whitestone, N.Y. 11357.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Melville Cemetery», στη διεύθυνση Sweet Hollow Road, Melville, New York, 11747.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Φανή το γένος Κούστα, τα παιδιά Τάνια (Σουλτάνα) Πάτρα, Γεώργιο Πάτρα και Ελένη το γένος Μεταξά, τα εγγόνια Χρήστο – Ιάσωνα και Μαίρη – Άρτεμις, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1926 στο γραφικό ορεινό χωριό Γαλατινή νομού Κοζάνης, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Γεώργιος και Σουλτάνα Πάτρα έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά, τον Κωσταντίνο, τον Φώτη, τον Δημήτριο, τον Γιάννη, το Λάζαρο, την Παναγιώτα και τον Ευθύμιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Προ 57 επτά ετών χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την Φανή το γένος Κούστα, που καταγόταν από το Νυμφαίο Φλώρινας και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίου αγάπης και μόνο ο Χάρος μπόρεσε να τους χωρίσει την Κυριακή 2 Αυγούστου 2018.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, την Τάνια (Σουλτάνα) και τον Γεώργιο και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Εξ άλλου δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι και τα δύο τους τέκνα είναι απόφοιτοι του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, ομιλούν την ελληνική γλώσσα και είναι υπερήφανα για την ελληνική τους καταγωγή. 

  Και δεν αρκέστηκαν μόνο με το ελληνικό σχολείο, αλλά τους έδωσαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συγκεκριμένα στο St. John’s University η Τάνια και στο Columbia University ο Γιώργος.

  Το ζεύγος ήρθε στην Αμερική το 1960 έχοντας στην αγκαλιά τους την Τάνια και εγκαταστάθηκαν στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια και από τις πρώτες ημέρες συνδέθηκαν με την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

  Ο αείμνηστος εργάστηκε σκληρά όλη του τη ζωή και αξιώθηκε να ζήσει στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Αρχικά εργάστηκε στις γούνες και τα τελευταία χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με τα ταξί.

  Η σύζυγός του Φανή Πάτρα μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο Θύμιος – όπως τον αποκαλούσαν όλοι – ήταν ενάρετος, ευπατρίδης, μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος.

  Ήταν εργασιομανής και διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του και για την αγάπη για τους συνανθρώπους.

  Οι οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: «The Ronald McDonald Home – Greek Division 405 East 73rd Street New York, NY 10021 www.rmh.newyork.org.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.