Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζεμπέρη

0
Η φυλακή. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

Αμετάβλητη παραμένει η ποινή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ), που επέβαλε στον Μανώλη Σοροπίδη δύο φορές ισόβια κάθειρξη όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι δικαστές του ΜΟΕ αρνούμενοι την αναγνώριση ελαφρυντικού στο δράστη της σκληρής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β’ Νεκροταφείο τον Οκτώβριο του 2017, κήρυξαν τον Σοροπίδη ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να καταδικαστεί όπως και πρωτόδικα, σε δύο φορές ισόβιας κάθειρξης, απόφαση που έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους οικείους της 32χρονης γυναίκας.

Νωρίτερα η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί στον Σοροπίδη το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αίτημα που απέρριψαν οι δικαστές με ανάλογη εισαγγελική εισήγηση. «Δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές», είπε η εισαγγελική λειτουργός η οποία πρόσθεσε πως «δεν προκύπτει να έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες ο κατηγορούμενος».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 62χρονος, χρήστης ναρκωτικών, είχε πλήξει με δεκατέσσερις μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό, μέσα στο νεκροταφείο όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της, με σκοπό να την ληστέψει. Μετά το έγκλημα, είχε πετάξει την τσάντα που της άρπαξε, η οποία είχε πέντε ευρώ, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό του θύματος σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο εκ των υστέρων ισχυρίστηκε πως επιτέθηκε στην Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής, έναντι αμοιβής 30.000 ευρώ, που του έδωσαν κάποιοι με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.