ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Διίστανται οι απόψεις των ηγετικών στελεχών της Παμμακεδονικής Ένωσης σχετικά με τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνη Η. Διαματάρη.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και στην αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Ένωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Φιλιππίδη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» Κωνσταντίνος Τσιούρης.

Η συνάντηση είναι αν όχι η μόνη, τουλάχιστον μια από τις ολίγες που δεν συμπεριελήφθησαν στον προσωπικό λογαριασμό του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Αντώνη Η. Διαματάρη στο “twίtter” και ούτε και στον «Εθνικό Κήρυκα» που από της υπουργοποίησής του μέχρι και ετούτη την ώρα «εμπιστεύεται» για να προβάλλει τις συναντήσεις του.  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Αντώνης Η. Διαματάρης. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

Η συνάντηση αυτή δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή εάν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος είναι και δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού  «Hellas FM»,  στην πρωινή του εκπομπή το πρωί της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου 2019 δεν αναφερόταν στη συνάντηση που είχαν προβάλλοντας τις πάγιες θέσεις της οργάνωσης  για την ακύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στην αντίληψή μας προσπαθήσουμε να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες ούτως ώστε το ρεπορτάζ μας να είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται και το πιο σημαντικό, να περιλαμβάνει και τις απόψεις της άλλης πλευράς. Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ενώ τo ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη που κοινοποιήσαμε  και στους ομογενείς συναδέλφους παρέμεινε αναπάντητο.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Δημήτρης Φιλιππίδης το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της «Βραδιάς Ταβέρνας» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν αναφέρθηκε στη συνάντηση και μάλιστα επεσήμανε ότι «ο αγώνας για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται».

«Μπορεί να χάσαμε μια μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον αγώνα», επεσήμανε ενώπιον τριακοσίων περίπου ομογενών ο κ. Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης ενώπιον του Βασιλείου Γκουρνέλου, συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, υποσχέθηκε ότι το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2019, θα αποσταλεί σε όλα τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης επίσημο ανακοινωθέν της Παμμακεδονικής και σχετική φωτογραφία.

Αν και επιμείναμε δυστυχώς μέχρι και ετούτη την ώρα δεν λάβαμε ούτε την ανακοίνωση και ούτε την αναμνηστική φωτογραφία.

Το γεγονός μας ώθησε να ερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση και επικοινωνήσαμε με όσους από τους παρισταμένους καταφέραμε να εντοπίσουμε.

Δύο από τους παρισταμένους στη συνάντηση με τον Υφυπουργό απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα στη συνάντηση και μας παρέπεμψαν στον πρόεδρο.

Ένας από τους παρόντες στη συνάντηση ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν σύντομη και μάλιστα δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί έγινε, διότι ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως ισχυρίστηκε.

Αξίζει να τονισθεί ότι η αυθόρμητη ερώτηση του Στέφανου Αμανατίδη, συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο «με 151 ψήφους πουλήσατε τη Μακεδονία και θέλετε 200 για την ψήφο» το απόγευμα της Κυριακής στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια προβλημάτισε όσους επωμίστηκαν την ευθύνη για την διοργάνωση της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρωί της Τρίτης, ο Δημήτρης Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της πρωινής του εκπομπής δήλωσε ότι η Παμμακεδονική Ένωση δεν έχει καμιά σχέση με τυχόν συνθήματα και άλλα σχετικά και κάλεσε τους Μακεδόνες να δώσουν το παρών τους στην ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα απόψε, 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.  

Πρόκειται για την πρώτη ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Αστόρια τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια και η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Οι Αναμνήσεις εύχονται επιτυχίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ευόδωση των στόχων της κυβερνήσεώς του.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.