ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019 επισκέφθηκε το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας  συνοδευόμενη από τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, και παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την πρόοδο που έχει συντελεστεί και συνεχίζει να συντελείται στο μοναδικό και συνάμα το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδας Λύκειο.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο που στεγάζονται στο «Niko Andriotis Hall», καθώς επίσης και στο ισόγειο του ιερού ναού των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια.

Την κ. Κεραμέως υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Εμμανουήλ Δρίτσας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης και η υποδιευθύντρια του σχολείου Μπέτση Σιδέρη.

Η Υπουργός επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας κάθισε στα ίδια θρανία με τους μαθητές και τα ρώτησε εάν πήγαν διακοπές στην Ελλάδα το κολοκαίρι  και το ήμισυ των μαθητών επεσήμαναν ότι πήγαν σε περισσότερα από δύο νησιά και την πρωτεύουσα και ότι λατρεύουν την Ελλάδα.

Αμέσως μετά η κ. Κεραμέως μετέβη στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας όπου την υποδέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και η συντονίστρια εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στην κ. Υπουργό η δανειστική βιβλιοθήκη στην οποία το τελευταίο διάστημα έχει προστεθεί και η προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ. Ιακώβου.

Από αριστερά διακρίνονται ο διευθυντής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η κ. Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα επιτεύγματα του σχολείου, για τα προηγμένα προγράμματα και για τις άρτιες εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας.

Αμέσως μετά αντάλλαξε απόψεις με τον διευθυντή του σχολείου, Δρα. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Νίκο Ανδριώτη, τον πρόεδρο της κοινότητας Εμμανουήλ Δρίτσα και τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εκτενή αναφορά έγινε και στο θέμα των εκπαιδευτικών που έρχονται με απόσπαση από την Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ερχόμενου εδώ λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και όταν έρχεται η ώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές που της προσέφεραν λουλούδια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η κ. Κεραμέως μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την  επίσκεψη και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ήταν μια επίσκεψη που μας γέμισε με ζεστασιά και θαλπωρή, θα έλεγα, μας συγκίνησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν εδώ πέρα οι τοπικοί φορείς. Μας γέμισε με ελπίδα και μας έκανε πραγματικά υπερήφανους».

Ερωτηθείσα για τις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς της στη Νέα Υόρκη επεσήμανε: «Για μας ήταν πολύ σημαντικό να θέσουμε νέες βάσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στις  συναντήσεις που είχαμε και σήμερα πάνω σε θέματα και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν πάρα πολύ γόνιμες».

«Συζήτησα εκτενώς και με την Αμερικανίδα Υπουργό για ζητήματα στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ανταλλαγές φοιτητών και ερευνητών, κοινά προγράμματα σπουδών και πολλούς τομείς στους οποίους έχουμε πεδίον δόξης λαμπρό για να χτίσουμε μια ακόμα πιο στενή συνεργασία», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Από την επίσκεψη στην αίθουσα πληροφορικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από αριστερά Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός Πρόξενος Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας ακι Σταυρούλα Τσούτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως στο νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως στο Νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την υποδοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στην πρώτη τάξη Γυμνασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ συνομιλεί με τους μαθητές του Λυκείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.