Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός που επέστρεψε από τις διακοπές στην Χαλικιδική

0
181
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη, η οποία ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διασωληνωμένος είναι επίσης και ένας 58χρονος γιατρός από το Βόλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι ιδιώτης και έχει υποκείμενο νόσημα.

Κάτω των 40 ετών τα μισά κρούσματα

Χθες, Τρίτη ανακοινώθηκαν συνολικά 196 κρούσματα, από τα οποία τα 82 εντοπίστηκαν στην Αττική, 10 από αυτά συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό που καταγράφεται στη χώρα από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Η χαλάρωση των μέτρων και η καλοκαιρινή διάθεση των πολιτών φαίνεται πως οδηγούν σε δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά ανθρώπους κάτω των 40 ετών, κάτι που έχει ρίξει και τον μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που νοσούν.

Μάλιστα, αρκετά κρούσματα εντοπίστηκαν από ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά για διακοπές και επέστρεψαν ήδη στα αστικά κέντρα.

Σημαντική μερίδα του πληθυσμού και συγκεκριμένα, οι νέοι δείχνουν να μην τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία κατά του κορονοϊού, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους και τις αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του καθηγητή Βατόπουλου προχθές, που είπε ότι «η νεολαία ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται», θεωρώντας πως επιδεικνύει αδιαφορία για τα μέτρα.

Χαρακτηριστικό επίσης της ανησυχίας που υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα είναι και η ανακοίνωση του ΙΣΑ, με την οποία «καλεί τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό» και «απευθύνει έκκληση, ειδικά στα άτομα νεαρής ηλικίας, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης καθώς είναι και αυτοί ευάλωτοι στην λοίμωξη και εμφανίζουν σε μεγάλη συχνότητα σοβαρές επιπλοκές».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.