Επαφές γραμματέων Ελληνισμού Διασποράς της Ν. Δ. στη Νέα Υόρκη

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Χριστίνα Μακρίδου, Δρ. Τζον Αλφιέρη, διευθυντής, π. Νικόλαος Πάρος, Ορσάκη Ρουσσέτου, Νίκος Θεοδωρόπουλος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος και οι αναπληρωτές Γραμματείς, Ορσάκη Ρουσσέτου και Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος, αρμόδιος για θέματα ΗΠΑ-Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη όπου είχαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας, καθώς επίσης και με μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντιπροσωπεία είχε επαφές με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, καθώς επίσης και με εκπροσώπους οργανωμένων φορέων της ομογένειας στην Αστόρια, μεταξύ των οποίων και τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Γιώργο Γεωργόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας, κ. Γιώργο Αλμυρούδη.

Η επιτροπή επισκέφθηκε το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας προκειμένου να  ενημερωθεί για τα επιτεύγματα του μοναδικού Ελληνοαμερικανικού Λυκείου σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών. Στην συνάντηση παρέστη και η αναπληρώτρια συντονιστού εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Ειρήνη Γράψια.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, αριστερά και ο Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος, γραμματέας και αναπληρωτής Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας. αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής της η αντιπροσωπεία της ΝΔ είχε και επαφές και με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, ενώ παρευρέθηκε και στην ετήσια εκδήλωση για την 10η επέτειο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative).  

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε συνάντηση με μέλη της ΝΔ του Μανχάταν, όπου ο Γραμματέας Διασποράς, κος Θεοδωρόπουλος, τους ενημέρωσε για την ψήφο των αποδήμων και τις νέες δυνατότητες συναλλαγής τους με το ελληνικό κράτος μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν τριάντα περίπου μέλη και φίλοι της ΝΔ.

Ο κος Θεοδωρόπουλος, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στην Αγγλία και τη Γερμανία ενώ πριν τη Νέα Υόρκη η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τη Βοστώνη και το Σικάγο.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Το odyssey Greek Charter School στο Delaware που ιδρυσε η AHEPA εχει Ελληνικο Λυκειο και ταξεις απο Κ-12 με 1200 μαθητες διαφορων εθνικοτητων που κανουν καθε μερα 3 ωρες μαθηματα στα Ελληνικα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.