Διαγραφή Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

0
Στιγμιότυπο από τις εργασίες του 9ου "Our Ocean Conference" που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε και επίσημα τη  η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Είχε προηγηθεί η παραπομπή του κ. Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ για το επεισόδιο της χειροδικίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το επεισόδιο προκάλεσε και την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

Βία κατά υπαλλήλου
Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
Παράνομη βία
Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Πέρα από τη διαγραφή από την ΚΟ του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έλαβε πειθαρχικά μέτρα κατά του Λευτέρη Αυγενάκη. Σε δήλωση του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας, γνωστοποίησε στο Σώμα, πως ο βουλευτής εγκαλείται με μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και τίθεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας είχε νωρίτερα συναντηθεί για 40 λεπτά με τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του και στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα πως ο βουλευτής δεν θα μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 μέρες, καθώς ο πρόεδρος δεν δέχθηκε τη συγνώμη του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με το επεισόδιο που είχε ο Λ. Αυγενάκης στο αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή από την Κρήτη.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του για διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.