Διαδικτυακό αφιέρωμα στην Γυναίκα του Πόντου και στην διαχρονική συνεισφορά της

Η αφίσα του διαδικτυακού αφιερώματος για την Γυναίκα του Πόντου, την οποία φιλοτέχνησε η Δέσποινα Παπαδοπούλου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσιο και πολλά υποσχόμενο είναι το διαδικτυακό αφιέρωμα στην Γυναίκα του Πόντου που θα διοργανώσει το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 το «PHOS Council» του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας η οποία όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2020 σε ομογενειακό ξενοδοχείο στην Αστόρια, αλλά αναβλήθηκε λόγω των αποφάσεων του δήμου και της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον εγκλεισμό και την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο γυναικείος οργανισμός «PHOS Council» είναι από τους νεότερους και τους πιο δυναμικούς οργανισμούς, όχι μόνο των Ποντίων, αλλά και κατ’ επέκταση της ομογένειας.

Στην κοπή της Βασιλόπιτας συμμετείχαν και αρκετά απο τα μέλη του Δ.Σ. του Ιεριού Ιδρύματος Ποντίων Αμερικής και Καναδά «Παναγία Σουμελά». Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press

Μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να διοργανώσει διαδικτυακά αυτό το Σάββατο και ώρα 7.00 μ.μ. το αφιέρωμα στην Γυναίκα του Πόντου, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube και το Facebook του Ιερού Ιδρύματος, του Ράδιο Τραπεζούντα Βοστώνης, “Macedonian TV of USA”, το “Cosmos Philly TV” και τις «Αναμνήσεις».

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν η ομιλία της δημοσιογράφου Αυγής – Μαρίας Ατματζίδου με θέμα «Ο ρόλος της Γυναίκας στον Πόντο και της Βασιλικής Τσανακτσίδου με θέμα «Δεν θα σιωπήσω»

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Genocide A True Story» (Γενοκτονία – αληθινή ιστορία) και συζήτηση με το ακροατήριο.

Την εκδήλωση θα διανθίσει ο Δημήτρης Στεφανίδης με την λύρα του.

Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η εκδήλωση συν τοις άλλοις θα προβάλει την διαχρονική προσφοράς της Πόντιας μάνας στο Ιερό Ίδρυμα, στην αγορά της Ποντιακής Γης στο Νέο Κόσμο και στον τριπλασιασμό της έκτασής του και στην αποπληρωμή του δανείου.

Την εκδήλωση θα μεταδώσουν ζωντανά οι •

https://www.facebook.com/HolyInstitutionPanagiaSoumela/

Radio Trapezounta Boston
www.youtube.com/RadioTrapezountaBoston, • Cosmos Philly TV
www.facebook.com/cosmosphilly/ • Macedonian TV of USA
www.facebook.com/Macedonian-TV-of-USA-506262956232335/.

Οι Αναμνήσεις θα μεταδώσουν ζωντανά την εκδήλωση στα https://www.facebook.com/anamniseismediagroup/ και https://www.youtube.com/anamniseis

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.