Διαβεβαιώσεις Τσακλόγλου για την εθνική σύνταξη σε Πόντιους και Βορειοηπειρώτες

0
102
Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου. Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

«Το θέμα μετατέθηκε χρονικά» είπε ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλιση

Τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την απόδοση της εθνικής σύνταξης σε ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο και από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, έδωσε μιλώντας στη Βουλή ο Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Μουλικιώτη.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεσή της, απλώς μεταθέτει χρονικά την υλοποίηση της, λόγω της πανδημίας. «Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνω ότι το ζήτημά τους δεν το ξεχνάμε και την κατάλληλη στιγμή θα πράξουμε ό,τι υποσχεθήκαμε, με όρθιους τους πολίτες και τη κοινωνία» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς «είναι αδύνατο αντικειμενικά να καλυφθούν οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους».

Για την απονομή πλήρους εθνικής σύνταξης σε όσους διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα έχει δεσμευθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως υπενθύμισε ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να διασφαλίζεται η αρχή της ισότητας. Χρονικά μετατέθηκε το ζήτημα, δεν αναιρούμε όσα ειπώθηκαν και δεσμευτήκαμε. Οφείλουμε, όμως, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις δημοσιονομικές επιπτώσεις δημιούργησε η πανδημία», επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας.

Πηγή: https://www.pontosnews.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.