Δέσποινα Γιαννιώτη – Despina Gianniotis (1927 – 2018)

  Η Δέσποινα Γιαννιώτη την Τετάρτη, 30 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης 31ης Μαϊου 2018, από τις 4-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, N.Y., 1105.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 1ης Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη διεύθυνση 30-11 30th Drive, Astoria, NY 11102.

  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard East Elmhurst,NY11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Φρειδερίκη και Ιωάννη Περτσινίδη, Στέφανο Γιαννιώτη και Σοφία Σκαρτάδου, τα εγγόνια Κυριάκο Περτσινίδη, Εφραίμ και Μαρία Περτσινίδη, Φίλιππος και Ευγενία Περστινίδη, Δέσποινα Σκαρτάδου, τα δισέγγονα Ιωάννη, Πέτρο και Νικόλαο Περτσινίδη, Φρειδερίκη, Γεωργία και Ζωή Περτσινίδου, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Οι οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν  δωρεά στην μνήμη της στο RONALD McDONALD HOUSE/GREEK DIVISION 405 East 73rd Street, New York, NY 10021.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς και με τον αείμνηστο σύζυγό της Χρήστο Γιαννιώτη μεγάλωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια με την αγάπη για το Κιλκίς καθώς επίσης για την Παναγία Σουμελά και την γενέτειρα των γονέων τους τον Πόντο.

  Το 1973 ήταν χρόνος σταθμός για την ίδια και την οικογένειά της. Η μεγαλύτερή της κόρη, η Φρειδερίκη και ο σύζυγός της Ιωάννης Περτσινίδης τους προσκάλεσαν και ήρθαν νόμιμα στην Αμερική.

  Η αείμνηστη αν και ήρθε σε ηλικία σαράντα ετών εργάστηκε σκληρά, διότι ήθελε τα παιδιά και τα εγγόνια της να μην στερηθούν τίποτε και το πιο σημαντικό να έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν.

  Διέμενε στην Αστόρια και κάθε Κυριακή και τις μεγάλες γιορτές εκκλησιαζόταν με τα παιδιά και τα εγγόνια της στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

  Η οικογένειά της ήταν από τις πρώτες που συμμερίστηκαν το όραμα της ιδρύσεως του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά. Συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις και προσέφεραν τον οβολό τους για την απόκτηση της Ποντιακής Γης στο Νέο Κόσμο.

  Η κόρη της Σοφία Σκαρτάδου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο της μητέρας της και τόνισε ότι δεν ήταν απλά και μόνο μητέρα, αλλά και μέντορας για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

  Η Δέσποινα Σκαρτάδου, η οποία ομιλεί άπταιστα τα ελληνικά, επεσήμανε ότι οφείλουν πολλά στην αείμνηστη γιαγιά τους διότι τους μεγάλωσε σε ελληνοπρεπές περιβάλλον, τους δίδαξε τις  παραδόσεις, τους χορούς και τα μυστικά της ποντιακής γαστρονομίας.

  Η εκλιπούσα όσο την κρατούσαν τα πόδια πήγαινε συχνά στην Ελλάδα, όχι μόνο για να προσκυνήσει τα άγια χώματα, αλλά περισσότερο να δώσει την δυνατότητα στα παιδιά και στα εγγόνια να γνωρίσουν το Κιλκίς και κατ΄ επέκταση την Ελλάδα.

  Το 2005 επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Ελλάδα και εκπλήρωσε τον διακαή της πόθο να προσκυνήσει στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.