Δεκάδες εθελοντές, εκατοντάδες επισκέπτες στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ

0
Στιγμιότυπο από την παράσταση του χορευτικού του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου του Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ διοργάνωσε με επιτυχία το πενθήμερο ελληνικό φεστιβάλ, το οποίο θύμισε σε όλους τις παλιές καλές εποχές. Το φεστιβάλ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις της κοινότητας. Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 14ης Ιουνίου 2023 με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Βασίλειος Λούρος και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18ης Ιουνίου 2023.

Το απόγευμα του Σαββάτου το φεστιβάλ το επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλία Βίλλη και τον αρχιδιάκονο, Διονύσιο Παπίρη.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Βασίλειος Λούρος, ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Καρούνος και άλλα στελέχη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π, Βασίλειος Λούρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εθελοντές που ασχολήθηκαν με τις ψησταριές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,

Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά επισκέφθηκε τον περικαλλή ναό και άναψε ένα κεράκι και στην συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα και συνομίλησε με τους εθελοντές και τις εθελόντριες, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τα περίπτερα, με το λαχείο, με τις ψησταριές, καθώς επίσης και με το Λούνα Παρκ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι λουκουμάδες ήταν χειροποίητοι και οι πιο ηλικιωμένες κυρίες είχαν αναλάβει την προετοιμασία της ζύμης και το ψήσιμό τους.

Σε όλα τα περίπτερα συναντούσε κανείς όλες τις ηλικίες των εθελοντών. Τα μέλη της GOYA ήταν εξοικειωμένοι με τα καθήκοντά τους και δημιουργούσαν την αίσθηση ότι ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις εθελόντριες που ασχολήθηκαν με τους λουκουμάδες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,

Και δεν πρόκειται απλά για αίσθηση, αλλά για μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, διότι όλοι τους ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια της Ζωοδόχου Πηγής.

Το χορευτικό του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου του Μπρονξ ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς και στην  κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.

Τα περίπτερα είχαν στηθεί περιμετρικά του χώρου στάθμευσης και απέναντι από την μεγάλη τέντα και οι επισκέπτες αισθάνονταν ότι εισέρχονταν σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον.  

Οι ομογενείς, ενώ απολαμβάνουν τα πλούσια εδέσματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ συνομιλεί με τους εθελοντές που ασχολήθηκαν με τους καφέδες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,
Ο π. Βασίλειος Λούρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ παρακολουθούν το ψήσιμο του γύρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ συνομιλεί με τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας που ασχολήθηκαν με το ζαχαροπλαστείο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.