Cosmos – FM:  Έκκληση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου για την Ψήφο των Αποδήμων  

1
Ο Νικόλαος Αλιβιζάτος, αριστερά και ο Στέλιος Τακετζής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Έκκληση στους ομογενείς απήθυνε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος να διεκδικήσουν συντονισμένα από τον πολιτικό κόσμο της γενέτειρας να εγκρίνουν μια τροπολογία στον υπάρχοντα νόμο, η οποία βασισμένη στην απόδειξη του τόπου γεννήσεως θα παράσχει την δυνατότητα στους ομογενείς να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα από τον τόπο διαμονής του.

Ο καταξιωμένος συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Δημήτρη Φίλιο στην εκπομπή «Κυριακάτικη Έκδοση» του ελληνικού κοινωφελούς ραδιοφώνου COSMOS FM της Νέας Υόρκης και μίλησε για το επίκαιρο και συνάμα ακανθώδες ζήτημα.

Ο καθηγητής, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, πρότεινε σαν δείγμα δεσμού του ψηφοφόρου με την Ελλάδα, να συμπεριληφθεί ο τόπος γεννήσεως, αν αυτός είναι η Ελλάδα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Φίλιος, Στέλιος Τακετζής, Νικόλαος Αλιβιζάτος, Μαρία Μάρκου και Θεόδωρος Βασιλάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παρότρυνε τους απόδημους να το διεκδικήσουν συντονισμένα καθώς αυτό μπορεί να γίνει με μια μικρή τροπολογία και υπάρχει περιθώριο να πραγματοποιηθεί και για τις εκλογές του Απριλίου η Μαΐου. Το πολιτικό σύστημα είναι έτοιμο να το δεχτεί, είπε χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα ο κ. Αλιβιζάτος είπε: «Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων υπάρχει μία λύση που θα επιτρέψει τουλάχιστον στους μισούς από τους απόδημους να ψηφίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προβλέπει ο σημερινός νόμος. 

Σας θυμίζω το επιχείρημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για να μην ψηφίζουν όλοι είναι ότι χρειάζεται να αποδεικνύεται ένας ζωντανός δεσμός των Ελλήνων της διασποράς με την μητέρα πατρίδα, Εγώ δεν θα το αμφισβητήσω αυτό. Αλλά θα έλεγα ότι, επειδή μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα, ένα κριτήριο για να αποδειχθεί αυτός ο δεσμός είναι ο τόπος γεννήσεως.

Αν με άλλα λόγια ένας Ελληνοαμερικανός ο οποίος έχει φυσικά Ελληνική ταυτότητα, που μπορεί να ψηφίσει αν κάνει το ταξίδι στην Ελλάδα, δείξει την ταυτότητα του στο Προξενείο, από όπου προκύπτει ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα να μπορεί να ψηφίσει χωρίς οποιαδήποτε άλλη δυσκολία.

Γι αυτό πρέπει να γίνει μια τροπολογία τριών γραμμών. Αν το αξιώσετε υπάρχει περιθώριο ακόμα και τώρα να προβλεφθεί για τις εκλογές του προσεχούς Απριλίου η Μαΐου.. Αρκεί να συντονίσετε τις ενέργειές σας.

Σας συμβουλεύω να το κάνετε. Είναι έτοιμο το πολιτικό σύστημα να το δεχτεί. Γιατί δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το αποδεικτικό στοιχείο, δηλαδή το δελτίο ταυτότητας. Τουλάχιστον όσοι έχετε γεννηθεί στην Ελλάδα να μπορείτε να ψηφίσετε.»

Η συνέντευξη εδώ: https://soundcloud.com/cosmos-fm-new-york/synenteyxi-nikos-alivizatos

Cosmos – FM

Το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο  COSMOS FM  εκπέμπει υπό την αιγίδα του Greek American Educational Public Information System, Inc.  ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού, που ιδρύθηκε το 1987 για να καλύψει τις ανάγκες των Ελληνοαμερικανών, εξυπηρετώντας την ποικιλόμορφη Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Το GAEPIS επιδιώκει να εκπληρώσει ανάγκες των μεταναστών από την Ελλάδα και την Κύπρο, τους Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής και τις Φιλελληνες παρέχοντας ποιοτική κάλυψη θεμάτων, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Αυτό το δημόσιο μέσο λειτουργεί  αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινότητας στο σύνολό της.

Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο – Το COSMOS FM είναι το μόνο καθημερινό, δίγλωσσο μη εμπορικό ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Το COSMOS FM παρέχει 13 ώρες προγραμμάτων την εβδομάδα για 676 ετήσιες ώρες εκπομπής ραδιοφωνικά και 24/7 διαδυκτιακά. .

Διαθέτει  είκοσι και πλέον διαφορετικά προγράμματα στα ελληνικά και τα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων τοπικών, εθνικών και διεθνών ειδήσεων. Νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο και προγράμματα για την πολιτική, την επιστήμη, κοινωνικά ζητήματα, θρησκεία, υγεία, οικονομικά, μουσική, τέχνες, αθλητισμό θέματα της κοινότητάς μας.

Τα προγράμματα παράγονται κυρίως από εθελοντές.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλή θέληση εκ μέρους του πολιτικού
  κατεστημένου της Πατρίδας , όσον αφορά την ψήφου των
  ομογενών. Είναι Ανθελληνικό να έχουν δικαίωμα ψήφου οι
  λαθρομετανάστες και να μην έχουν οι ομογενείς . Ίσως και να
  δίδονται εντολές από τους έξωθεν Ανθέλληνες κουμανταδόρους
  του πολιτικού κατεστημένου , που επιβουλεύονται την αποδυνάμωση του Ελληνισμού και στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δυστυχώς και στα δύο μέτωπα ο Ελληνισμός συρρικνώνεται . Το δικαίωμα της ψήφου είναι συνδετικός
  κρίκος , του κορμού με τους αποδήμους και τανάπαλιν .
  Εγώ θα εσύστηνα να χρηματοδοτήσουμε μια ομάδα έμπιστων δημοσιογράφων και να πάρει συνέντευξη από κάθε βουλευτή ξεχωριστά να πει τη πρεσβεύει ο ίδιος σαν άτομο για την ψήφου των αποδήμων. Αν υπάρξουν αντίθετοι τότε αυτούς να τους
  κηρύξουμε persona non grata ( ανεπιθύμητους ) και όταν μας
  επισκέπτονται να αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση.
  Αυτό που συστήνει ο κύριος Αλιβιζάτος ( να ψηφίζουν όσοι έχουν
  ταυτότητα ) θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.