Αθλητικό Εφετείο ανέτρεψε τα δεδομένα στον αγώνα ΔΟΞΑ – Greek American 

0
149
Στιγμιότυπο από τον αγώνα της μεταξύ Greek American και ΔΟΞΑ ΝΥ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα άνω κάτω έχει προκαλέσει η ανατροπή της απόφασης του EPSL να μηδενίσει το αποτέλεσμα του αγώνα ΔΟΞΑ – Greek American 1 – 2 υπερ. της ΔΟΞΑΣ.

Η ομάδα του Greek American υπέβαλε έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο Eastern NY State Soccer Association (ENYSSA), το οποίο απεφάνθη τελεσίδικα για ανατροπή της αρχικής απόφασης και επανάληψη του αγώνα ΔΟΞΑ ΝΥ – Greek American, πιθανότατα 31 Μαΐου ή 1 Ιουνίου.  

Ο λόγος της διένεξης και προσφυγής στα αθλητικά δικαστήρια μεταξύ των δύο ομογενειακών αθλητικών συλλόγων ήταν γιατί όπως υποστήριζαν παράγοντες της ΔΟΞΑΣ που κατέθεσαν την ένσταση στον αγώνα τις 25 Απριλίου στο New Rochelle, η συμμετοχή του Φερνάντο Κορτέζ στην ενδεκάδα του Greek American ήταν αντικανονική.

Η ΔΟΞΑ είχε βάσιμες ενδείξεις ότι ο Φερνάντο Κορτέζ αγωνίστηκε ενώ δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Αρχικά το πρωτοβάθμιο όργανο του EPSL ενέκρινε την ένσταση της ΔΟΞΑΣ, αφαίρεσε 3 βαθμούς από τον Greek American συν $250 πρόστιμο και τη ΔΟΞΑ να παίρνει τους 3 βαθμούς πράγμα που εν δυνάμει εξασφάλιζε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι «Αναμνήσεις» εξασφάλισαν επίσημο έγγραφο του ENYSSA με ημερομηνία 25 Μαΐου 2022, που αναγράφεται η σχετική ανατροπή της απόφασης του πρωτοβάθμιου οργάνου αλλά μέχρι τη στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές, Τετάρτη, μεσημέρι δεν είχαν ενημερωθεί για τη σχετική απόφαση παράγοντες της ΔΟΞΑΣ που ήλθαμε σε επαφή.

Αντιθέτως ο εκπρόσωπος του Greek American Φώτης Μπουκλής σε έγγραφη δήλωσή του ενημέρωσε τα ομογενειακά ΜΜΕ για την απόφαση της έφεσης που κατέθεσε ο Greek American και ανατρέπει την αρχική απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου δικαιώνοντας τον ιστορικό σύλλογο.

Παράγοντες της ΔΟΞΑΣ που επικοινώνησαν οι ‘‘Αναμνήσεις’’, επιφυλάσσονται να αποδεχτούν το έγγραφο του ENYSSA που κυκλοφορεί, για το λόγο ότι δεν τους έχει ανακοινωθεί επίσημα καμία απόφαση για εκδίκαση της έφεσης.

Οι ίδιοι παράγοντες της ΔΟΞΑΣ δήλωσαν εγγράφως στις ‘‘Αναμνήσεις’’ ότι μελετούν προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο της Αμερικανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αν όντως ισχύει η ανατροπή της απόφασης του πρωτοβάθμιου οργάνου EPSL με το σκεπτικό ότι ο συγκεκριμένος παίκτης που αγωνίστηκε με τον Greek American ή ήταν παράτυπος και δικαιώνεται η ένσταση της ΔΟΞΑΣ ή δεν ήταν και επιστρέφουν οι τρεις βαθμοί με νίκη του Greek American. Η επανάληψη του αγώνα λογικά δεν δικαιολογείται.

Σύμφωνα με την απόφαση του ENYSSA όπως αναγράφεται στην επιστολή που έχουμε στη διάθεσή μας και την δημοσιεύουμε, ανατρέπεται η σειρά στον βαθμολογικό πίνακα. Θα πρέπει να αναμένουμε για το αποτέλεσμα του επαναληπτικού αγώνα για να διαπιστώσουμε αν η ΔΟΞΑ θα είναι πρωταθλήτρια αν κερδίσει τον Greek American ή δεύτερη στη βαθμολογία, αν χάσει.

Ένα είναι σίγουρο, κερδίσει ή χάσει η ομάδα της ΔΟΞΑΣ θα συμμετάσχει στα play offs. Με νίκη στέφεται με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με ήττα η ΔΟΞΑ παραμένει στη δεύτερη θέση και ανακηρύσσετε πρωταθλήτρια η ομάδα του Παγκυπρίου. Από την άλλη, αν κερδίσει τον επαναληπτικό αγώνα η ομάδα του Greek American περνάει στην τέταρτη θέση, ένα βαθμό εμπρός από Zum Schneider FC και θα συμμετέχει στα play off με αντίπαλο τον Παγκύπριο. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τη συνέχεια λόγο ρευστότητας και αβεβαιότητας των αποτελεσμάτων κορυφώνεται.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.