7ετή κάθειρξη και 3ετή αναστολή στον ομογενή που σκότωσε τον πατέρα (βίντεο)

0
Ο Δημήτρης Σαφέτης ενώ κατευθύνεται προς το εδώλιο του κατηγορουμένου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επταετή κάθειρξη και τρία χρόνια με αναστολή επέβαλε το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Κουίνς στον ομογενή Δημήτρη Σαφετη που προ δύο ετών είχε παραδεχτεί την ενοχή του για το θάνατο του 57χρονου πατέρα του, Ιωάννη Σαφέτη.

Ο κατηγορούμενος το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Οκτωβρίου 2018, προσήχθη ενώπιον της ανωτάτου δικαστού Gia Morris με χειροπέδες και με απλανές βλέμμα. Και ήταν ο μόνος από τους τριάντα και πλέον κατηγορούμενους που προσήχθησαν ενώπιον του Τμήματος «W-50» που δεν είχε κανέναν συγγενή η φίλο για συμπαράσταση.

Στο πλευρό του ήταν ο δημόσιος συνήγορος Michael Schwed, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας του κατηγορούμενου και ζήτησε από τη Δικαστή να επανεξετάσει την ποινή λαμβάνοντας υπόψη τα ψυχολογικά προβλήματα του πελάτη του.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=4yri9QtBMpU&t=2s” width= https=”yes”]

Η διαδικασία ήταν σύντομη και η Δικαστής διέταξε την επιστροφή του κατηγορουμένου στο Δικαστήριο στις 9 Νοεμβρίου 2018.

Ο Δημήτρης Σαφέτης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου 2016, στο προαύλιο του σπιτιού της πρώην φίλης του πατέρα του, διότι όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του.  Εις βάρους του απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης και της ανθρωποκτονίας.

Ο συνήγορος Michael Schwed απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι η υπεράσπιση τού ανατέθηκε από το Δικαστήριο, διότι ο Δημήτρης δεν είχε δικό του δικηγόρο.

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι επεσήμανε ότι εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσει η Εισαγγελία. Παράλληλα τόνισε ότι είναι δύσκολο να ανατραπούν τα δεδομένα, διότι ο Δημήτρης δεν μπόρεσε να περάσει τα 18 σωφρονιστικά προγράμματα στα οποία είχε εισαχθεί μετά την παραδοχή της ενοχής του.

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του Δημήτρη Σαφέτη ενώπιον του Δικαστηρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

«Δεν πέρασε τα περισσότερα προγράμματα και τα έριξε όλα στον αέρα. Παράλληλα είχε εκδηλώσει και τάσεις αυτοκτονίας», πρόσθεσε ο δικηγόρος του ομογενή.

Το τραγικό γεγονός

Ο Δημήτρης Σαφέτης (19 ετών την τραγική εκείνη ημέρα) και ο μικρότερος αδελφός του Νικόλαος (16 ετών) την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2016, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα, είχαν πάει στο σπίτι της πρώην φίλης του πατέρα τους στη διεύθυνση  47-05 Utopia Parkway στο Μπέισαϊντ, διότι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τα παιδιά τους.

Ο Δημήτρης και τα άλλα παιδιά της παρέας είχαν καταναλώσει αλκοόλ και άρχισαν να καυγαδίζουν. Η οικοδέσποινα κάλεσε τον πατέρα του Δημήτρη να πάρει τα παιδιά του προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο πατέρας φέρεται να άρπαξε το λοστό κλειδώματος τιμονιού που διατηρούσε στο αυτοκίνητό του και πήγε να επιτεθεί στον 19χρονο γιο του, το πιο πιθανόν να τον εκφοβίσει. Ο γιος ο οποίος τελούσε υπό επήρεια μέθης άρπαξε τον λοστό και τον τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Εξωτερική άποψη του Ποινικού Δικαστήριου του Κουίνς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

Το ασθενοφόρο και τα περιπολικά της αστυνομίας έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ και βρήκαν αιμόφυρτο και αναίσθητο τον 57χρονο Ιωάννη Σαφέτη. Το ασθενοφόρο διακόμισε τον άτυχο πατέρα στο Νοσοκομείο New York-Presbyterian Queens, αλλά ήταν πλέον αργά. Το θύμα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, έφερε σοβαρό τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου του και στο πρόσωπό του.
Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη του 19χρονου γιου του Δημήτρη Σαφέτη και την επόμενη του απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και της ανθρωποκτονίας.

Το δράμα της οικογένειας Σαφέτη δεν τελείωσε το μοιραίο εκείνο βράδυ, αλλά συνεχίζεται με τη βαριά ποινή που θα κληθεί να υποστεί ο γιός του – αυτόχειρας. 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.