Ντιάν Άρτεμις Αρετάκη Dyan – Artemis Althea Aretakis (1956 – 2018)

  0

  Η  Ντιάν Άρτεμις Αρετάκη (Dyan Artemis Althea Aretakis) την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής της σε ηλικία 63 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου 2018 θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ελληνορθόδοξο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη διεύθυνση, 100 Perry Dr, Charlottesville, Virginia 22902.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 15 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 11.00 π.μ. στον εν λόγω ναό.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο κοιμητήριο Riverview Cemetery,

  Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Stuart Berr, τα παιδιά της Alexandra Lauran, Lydia Jayne και Zoe Anne Berr, τα αδέλφια Gregory και Mary Aretakis, Jonathan Aretakis και Ann Cannizzaro τον πεθερό της Richard “Dick” Berr, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.  

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στο Έβανστον του Ιλινόις και ήταν το δεύτερο από τα τρία παιδιά του Γιώργου και της Ευγενίας Αρετάκη. Και οι δύο γονείς ήταν παιδιά μεταναστών από την Ελλάδα.

  Μεγάλωσε μαζί με τα αδέλφια της στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, όπου αποφοίτησε από το Γυμνάσιο. Έλαβε το προπτυχιακό της στη Νοσηλευτική από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ το 1978. Μετακόμισε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια όπου και πήρε το μεταπτυχιακό της στην Παιδιατρική από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια το 1983.

  Ως οικογενειακή νοσηλεύτρια, η Αρετάκη βοήθησε να συσταθεί το «Teen Health Center» το 1991 για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των εφήβων στο Σάρλοτσβιλ και στις γύρω περιφέρειες. Ήταν φημισμένη ως μία από τις πρωτοπόρους στα θέματα υγείας και ευημερίας των εφήβων στην περιοχή του Σάρλοτσβιλ.

  H οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο UVA Teen and Young Adult Health Center αποστέλλοντας τις στο: UVA Health Foundation, PO Box 800773, Charlottesville, VA 22908.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.