Άρρηκτοι οι δεσμοί των Καστοριέων με την ακριτική Καστοριά

Ο Σύλλογος Καστοριέων " Ομόνοια" δημοσίευσε στην τοπική εφημερίδα "Φωνή της Καστοριάς" ολοσέλιδη καταχώρηση

Οι κρουνοί που κατασκευάστηκαν στην Γαλλία μετά από παραγγελία του Συλλόγου «Ομόνοια». Ένας από τους κρούνους σώζεται μέχρι σήμερα για να θυμίζει την προσφορά των αποδήμων Καστοριανών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Καστοριέων “Ομόνοια” δημοσίευσε χθές Πέμπτη (12/05) σε τοπική εφημερίδα της Καστοριάς και συγκεκριμένα στην εφημερίδα “Φωνή της Καστοριάς” ολοσέλιδη καταχώρηση, με στόχο να ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης, για τον Ερανο αγάπης, που έχει στόχο την αγορά  ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου για τις ανάγκες του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού. 

Η κίνηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, αφού μέχρι σήμερα ενέργειες αυτού του είδους, δηλαδή ερανικές εκστρατείες και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού ήταν σπάνιες. 

Βέβαια, ο Συλλογος και στο παρελθόν έχει επανελειμμένα βοηθήσει και προσφέρει με διάφορους τρόπους, σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή σε έργα κοινής ωφελείας.

Τότε

Όπως αναφέρεται μάλιστα, σε πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook, στην σελίδα του συλλόγου:

«Ο απόδημος Καστοριανός με πλοηγό τη νοσταλγία, υπήρξε πάντα πρωτοστάτης στις ανάγκες της γενέτειρας.

Στην διάρκεια μάλιστα του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα στην δεκαετία του 1920, ο Σύλλογος συνέστησε μια δεκαεξαμελή επιτροπή με σκοπό να χρηματοδοτηθεί η υδροδότηση της Καστοριάς».

Η ολοσέλιδη καταχώρηση, που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Καστοριάς» και ενημερώνει τους εκεί Καστοριανούς για την πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ομόνοια».

Όταν ολοκληρώθηκε το έργο ο Σύλλογος μερίμνησε για την εγκατάσταση περίτεχνων κρουνών σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Ένας από τους κρουνούς αυτούς σώζεται μέχρι σήμερα και μας υπενθυμίζει την αμέριστη αγάπη του ξενιτεμένου για την πατρώα γη.

Σήμερα

Η συγκεκριμένη εκστρατεία για το ασθενοφόρο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου “Ομόνοια” είναι μια ακόμα ένδειξη της σύσφιξης των σχέσεων με την ιδιαίτερη πατρίδα.

Ο έρανος, ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, εδω και λίγους μήνες και όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να το κάνουν μεσω της πλατφόρμας PayPal. 

O Πρόεδρος του συλλόγου “Ομόνοια” κ. Δήμος Σιώκης  βρέθηκε με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, στην Καστοριά για να προωθήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας μεταξύ των αποδήμων Καστοριανων και του Συλλόγου και μεταξύ αυτών να ενημερώσει τους αρμόδιους για την πορεία του εράνου.

Ο κ. Σιώκης, στην διάρκεια της παραμονής του στην Καστοριά, επισκέφθηκε εκτός των άλλων και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη.

Οι κρουνοί που κατασκευάστηκαν στην Γαλλία μετά από παραγγελία του Συλλόγου «Ομόνοια». Ένας από τους κρουνούς σώζεται μέχρι σήμερα για να θυμίζει την προσφορά των αποδήμων Καστοριανών.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.