ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκατοντάδες ομογενείς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθαν στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως χοροστατήσαντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου. Στη συνέχεια εξήλθαν στον χώρο στάθμευσης όπου είχε στηθεί η εξέδρα και αναφώνησαν όλοι μαζί «Χριστός Ανέστη». Το Γουάιτστόουν και τα περίχωρα αντήχησαν από το «Αληθώς Ανέστη». Στη συνέχεια πήραν το άγιο φως για να φωτίσουν τα σπίτια τους.

Το πρωί του Πάσχα έστησαν τις σούβλες για τον παραδοσιακό οβελία και στην Αστόρια και στις άλλες περιοχές που κατοικούν πολλοί ομογενείς αντήχησαν τα κλαρίνα και τα βιολιά, διότι οι ομογενείς τηρούν με ευλάβεια τα ήθη και τα έθιμα του.  

Πρώτοι από αριστερά οι ευεργέτες της κοινότητας Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Ακολουθία της Αναστάσεως, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία της Αναστάσεως. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς οι οποίοι κατέκλυσαν τον χώρο στάθμευσης και παρακολούθησαν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ιερείς και ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.