Αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο συνεργάτη, δάσκαλο και φίλο

Κερί.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο θάνατος ενός πρώην συνεργάτη δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια για να εκφράσεις την λύπη σου αλλά ταυτόχρονα να θυμηθείς τις καλές στιγμές, τότε που εργαζόσουν δίπλα του, στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», στο ειδικό τμήμα της σελιδοποίησης.

Ο κ. Κυριάκος όπως τον φωνάζαμε, ήταν για μας το μάτι και το αυτί μας στην εφημερίδα, ο άνθρωπος που με την πείρα που διέθετε σε διόρθωνε πάνω στην κρίσιμη στιγμή.

Λίγο πριν φύγει η σελίδα για το τυπογραφείο, που εκείνα τα χρόνια ήταν μερικά μέτρα πιο κάτω, στην πίσω μεριά των γραφείων της οδού Cresent.

Ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ και γνώσεις , ένας γνήσιος εργάτης του Τύπου.

Ο άνθρωπος που σπάνια ίσως και καθόλου θα έλειπε από την δουλειά, δίνοντας το παρών έξι μέρες την εβδομάδα.

Το παράδειγμά του ήταν για όλους εμάς τους νεότερους, πηγή έμπνευσης.

Με ποιον δεν συνεργάστηκε ο κ. Κυριάκος.

Με τον αείμνηστο Γιώργο Αγγελίδη, τον Νεόφυτο Κυριάκου, τον Μιχάλη Ιγνατίου, τον Πανίκο Παναγιώτου και φυσικά τον τότε αρχισυντάκτη Θανάση Ζησιμόπουλο.

Διέθετε, τεράστια αποθέματα υπομονής, ήξερε να ταιριάζει και τα πιο μακρόσυρτα κείμενα και πάντα πρόσεχε να βάζει στην σωστή θέση το όνομα του αρθρογράφου, με τέτοια ακρίβεια (ίδια ιεροτελεστία) που λες κι έβαζε το δικό του όνομα.

Κακά τα ψέματα. Χωρίς την συμμετοχή του κ. Κυριάκου η εφημερίδα δεν έβγαινε.

Όλοι εμείς που δουλέψαμε δίπλα του όχι μόνο μάθαμε πως βγαίνει μια εφημερίδα, αλλά ταυτόχρονα του οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας, για όσα τράβηξε εξαιτίας μας, είτε γιατί αργούσαμε να του δώσουμε την ύλη είτε γιατί, ενώ η ύλη είχε φτάσει στην σελιδοποίηση, ζητούσαμε επειγόντως αλλαγές.

Αυτό το κομμάτι της ιστορίας του Ομογενειακού Τύπου δεν μπορεί να το διεκδικήσει ως αποκλειστικό, κανένας εκδότης και κανένας ιδιοκτήτης.

Ανήκει σε όλους όσους στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, εργάστηκαν έντιμα με σκοπό να προσφέρουν στην ενημέρωση της Ομογένειας.

Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τον Κυριάκο Παπανικολάου, τον άνθρωπο που ξεκίνησε ως λινοτύπης και αργότερα πέρασε στην σελιδοποίηση της μακροβιότερης εφημερίδας στην Ομογένεια.

Με την τιμιότητα και το ήθος του κατάφερε να ζήσει την οικογένεια του και να αποκτήσει δυο παιδιά, την Αριάδνη και τον Μιχάλη. Η κόρη του έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Ο γιος του Μιχάλης του χάρισε δυο εγγόνια.

Φίλε και συνεργάτη Κυριάκο Παπανικολάου, καλό ταξίδι.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Σε ευχαριστούμε για όσα μας έμαθες.

-Advertisement-


1 COMMENT

  1. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του
    Ο θεός να τον ανάπαυση
    Καλό παράδεισο
    Αιώνια του η μνήμη .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.